Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Харків розгромив Чернігів у тернопільському фіналі жіночого Кубку України

У фінальному поєдинку зафіксовано рекордний рахунок – 8:0. З таким рахунком у Тернополі харківський «Житлобуд-1» переміг чернігівську «Легенду-ШВСМ».

Команди виходили на поле під акомпанемент рясного дощу. Стартові хвилини пройшли в досить рівній боротьбі — суперники призвичаювалися до погодних умов і мокрого газону. Утім, довго чекати на взяття воріт глядачам не довелося.
Уже на 18-й хвилині Ольга Овдійчук засмутила воротаря номінальних господарів Катерину Діхтяр. За сім хвилин нападник національної збірної забила і вдруге, завдавши красивого, а головне — влучного удару головою під поперечину. 0:2.
До перерви представниці Харкова забили ще двічі, фактично поховавши будь-які шанси «Легенди» і деморалізувавши суперниць. Два м’ячі до свого активу записала Єлізавета Костюченко.
Активно «Житлобуд-1» розпочав і другу половину зустрічі — Ольга Овдійчук відзначилася втретє на 48-й хвилині. Зупинятися команда Валентини Котик не хотіла: після стандарту головою влучно пробила Ганна Вороніна. 0:6. Сьомий гол змусив уболівальників гучно віддячити авторці м’яча: Вороніна забила в падінні ножицями після флангової передачі. А крапку в матчі в стилі Гарета Бейла та Кріштіану Роналду поставила Дар’я Апанащенко, якій вдався неймовірний за красою удар в падінні через себе.
Що ж до чернігівок, то вони змогли створити кілька нагод у воріт суперниць, але «Легенді» не вистачало то швидкості, то влучності.
Остаточні 0:8 — і Кубок України відправляється до Харкова вже вдесяте!
Кубок України. Жінки
Фінал

«Легенда-ШВСМ» — «Житлобуд-1» — 0:8 (0:4)
Голи: Овдійчук (18, 25, 48), Костюченко (36, 45), Вороніна (56, 69), Апанащенко (87).
«Легенда-ШВСМ»: Діхтяр (Лутченко, 85), Перевізник, Коча, Панцулая, Деркач, Лимар, Лашко, Скидан, Куніна, Шматко (Салай, 60), Михайлюк (Семеженко, 80).
Запасні: Говорунова, Соломаха, Віхоть, Гриценок.
Тренер: Володимир Кулик.
«Житлобуд-1»: Шульга, Андрущак, Костюченко, Утицьких, Голиш (Петрик, 64), Апанащенко, Хаванська, Вороніна, Шевчук (Мозольська, 58), Кочнєва (Нестеренко, 72), Овдійчук.
Запасні: І. Саніна, Ж. Саніна.
Тренер: Валентина Котик.
Попереджені: Перевізник (31), Панцулая (66) — Костюченко (82).
2 червня. Тернопіль. Міський стадіон.

У тернопільській школі дітей будуть навчати секретам театрального мистецтва

Сергій Притула змінив образ