Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопіль приїдуть гончарі з усієї України

19-22 липня у Тернополі відбудеться Другий Всеукраїнський фестиваль гончарства. Його організовують майстерня посуду та емоцій «Гончарня Руслана Друка», Тернопільський обласний осередок національної спілки майстрів народного мистецтва України, арт-студія кераміки та гончарства «Гніздо» за підтримки Тернопільської міської ради.  


Захід об’єднає понад 30 професіоналів з України та закордону: Тернополя, Луцька, Харкова, Івано-Франківська, Львова, Хмельницького, Києва, Локачі, Староконстянтинова, Нью-Йорку, Мена, Дніпра  та інші.
Організатори обіцяють конкурси майстерності гончарів, майстер-класи для охочих та ярмарок рукотворів, де можна буде придбати авторські роботи учасників фестивалю. А також під час свята майстри своєї справи виготовлять вогняну скульптуру висотою до 2 метрів і в ніч з суботи на неділю будуть її випалювати.
Фестиваль відбудеться у парку “Топільче” на “Козацькому острові”. Саме на цій локації захід відбувався і торік. Тоді гончарі випалювали величезного глека, визначали найшвидшого,  найвищого та «незрячого» гончарів.
Цього року, запевняють організатори, буде драйвовіше, потужніше та крутіше. Адже цікавих учасників більше та й майстер-класи будуть різноплановіші!
Світлана Дяченко

 

У Тернополі знову проблема з борщівником

Тернополяни розповіли, як обійти заборону Євросоюзу