Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі зберуть грантоїдів ЄС

16 червня в Українському домі «Перемога» у Тернополі відбудуться святкування з нагоди 15-річчя Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Святкування відбудуться у всіх регіонах трьох країн.
Програма протягом 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів. Фінансується вона ЄС у рамках Європейського Інструменту Сусідства (ЄІС) і є найбільшою з програм ЄІС ТКС на сухопутних кордонах ЄС.
У програмному періоді 2004-2006 було підтримано 167 проектів, сума співфінансування ЄС склала 45.8 млн. євро.
У рамках Програми 2007-2013, завдяки фінансуванню ЄС у розмірі понад 170 млн. євро, було реалізовано 117 проектів у сфері соціальної інфраструктури, охорони здоров’я, освіти, туризму, збереження культурної спадщини, безпеки та інфраструктури пунктів перетину кордону.
165 млн. євро буде виділено у Програмному періоді 2014-2020 на проекти, спрямовані на захист і промоцію культурної та природної спадщини, покращення транспортної інфраструктури регіонів, вдосконалення роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток охорони здоров’я та безпеки.
Усі проекти, що фінансуються в рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними. Бенефіціарами проектів можуть бути органи влади, бюджетні установи, громадські організації та ін. – повідомили в прес-службі ОДА.
У рамках святкування 15-річчя співпраці організатори запрошують взяти участь у майстер-класах, які проводитимуть учасники медіа-проекту «Medialab», що був реалізований в Тернополі в 2007-2013 рр., та відвідати концерт.
Початок о 15:00. Вхід вільний.

100 років перемоги над поляками. На Тернопільщині відбудеться масштабний історичний фестиваль

Через загибель бджіл аграрії потраплять під кримінал?