Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Подробиці параду випускників у Тернополі: змокли всі незалежно від вартості суконь (ФОТО)

23 червня у Тернополі відбувся парад випускників. Проте погода в цей день не порадувала: дощ і 10 градусів тепла.

Цього року у Тернополі 1132 випускники. Урочиста хода стартувала від Надставної церкви. На чолі з медалістами, переможцями Всеукраїнських конкурсів і олімпіад, випускники вирушили до міського стадіону. Хлопці й дівчата жартували словами із пісні Тіни Кароль «Не дощ, не сніг стримати мене не зміг» (автор – тернополянин Андрій Підлужний).
-Ще вчора стало зрозуміло, що буде дуже холодно, – розповідає випускник Денис. – Але нам, хлопцям, простіше – ми в штанах. А от, дівчата хочуть бути красивими. Дехто навіть відмовився від запропонованого піджака, аби було сукню було видно «у всій красі».
Під час ходи окремі батьки кілька разів пробивалися у колону випускників і пропонували дітям теплий одяг. І дехто навіть накинув поверх дорогих образів теплі пальта.
-Дуже сумно, що така погода, – каже Соломія. – Мені сукню передали з Італії. В нас вона дуже дорого коштує. І не хочеться її закривати курткою, але здоров’я дорожче. Зачіска вже намокла. Але то таке.

 
Найбільше дівчата шкодували взуття, адже під час ходи воно страждало найбільше. Тому окремі випускниці замінили вишукані туфлі на підборах на зручні теплі кросівки.
-Мені все одно, як це виглядає, – зізнається Соломія, – думаю, якби ви пройшли по воді кількасот метрів, як я, змерзли, то теж би не відмовилися від кросівок. Головне, не те, якими нас бачать люди. Для найрідніших людей – ми виглядаємо найкраще. Он, моя мама задоволена, що мені не так вже зимно.
Окрім вишуканих суконь з камінням, вишуканим оздобленням, мереживом, також було багато вишиванок. Про ціни своїх образів говорять неохоче, кажуть «в межах норми».
-З мого класу є такі дівчата, що покупували сукні по 300-500 доларів і то ще не дуже дорого. Вихвалялися, чув про це. Знаю, й таких, які позичили плаття, або взяли б/у через інтернет. Ми купили костюм за 4 тисячі. То не є дорого. Але він мені й потім пригодиться. А дівчата куди в тих платтях пишних? Хіба до когось в гості на весілля, – роздумує випускник Денис.
Після вручення нагород на міському стадіоні, погода поліпшилася, а випускники повеселішали. А отже, свято не зовсім зіпсоване.
Світлана Дяченко

У Гусятині «МРІЯ» встановила вуличні тренажери і провела масштабну толоку

У Тернополі показали відео, як водій збив велосипедиста і поїхав далі (ВІДЕО)