Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Переселенка з Луганська розповіла, як у Тернополі важко знайти житло (ВІДЕО, ФОТО)

Яна Шкуратова разом із сім’єю переїхала у Тернопіль з Луганська одразу після того, як на Сході почалася активна фаза агресії Російської Федерації. Сподівались на те, що АТО закінчиться за 2 тижні, тому й не планували від’їжджати на довго. Зібрали все в одну валізу та контактуючи з волонтерами приїхали в Тернопіль.

У новому місті жінка розпочала соціальний проект “Одежина”.

—  «Ідея «Соціального Гардеробу» виникла в мене вже давно. Ми приїхали влітку у тому в чому були і вперше в житті усвідомили, як це бути в потребі. Коли йде зима, а в тебе недостатньо коштів, щоб купити своїй дитині взуття чи куртку, і сам не знаєш в чому ходити. Я помітила, що люди часто викидають взуття та одяг в сміттєві баки. Ти йдеш по вулиці, а в тебе дитина роззута і бачиш, що тут лежать речі на смітнику. Розумієте не кожен здатен переступити через себе і  піти взяти ці речі. І тоді в мене виникла ідея створити центр, куди б люди могли зносити непотрібний їм одяг і взуття. Щоб там було чисто, щоб там було тепло, щоб людина могла прийти, поміряти, підібрати для себе чи своєї дитини необхідні речі,  — розповіла ДОБІ Яна Шкуратова. 

В кінці квітня Яні та її родині знову довелось шукати нове житло у Тернополі, оскільки власник попередньої квартири вирішив продати помешкання.

У себе на сторінці в мережі facebook українка розповіла, як шукала нову квартиру і з якими труднощами довелось зіткнутись.

Умови та побажання деяких власників квартир вразили не лише Яну, але й користувачів соцмережі.

— Їздили дивитись з Юрою будинок сьогодні. Власник ще думає по ціні за оренду. А нам потрібно звільнити квартиру до 20 червня! Тому надіємось, що буде кращій варіант для родини з двома дітьми, — зазначила Яна в описі до відео.

Згодом вдалось знайти іншу квартиру, проте зараз власник вимагає від жителів Луганська документ, який “дає переселенцям право знаходитись в Тернопільській області”.

— Квартиру знайшли, Богу дякувати!!! Дали власнику 3600грн.+1800грн. ріелтору. Договір підписали, готуємось до переїзду, плануємо ремонт і обстановку в новій квартирі…сьогодні телефонний дзвінок…власник хоче документ, який !!!УВАГА!!! дає нам право знаходитись в Тернопільській області….АААА!!!!Що це????Це навіть знущанням назвати важко! І скільки б ми не реалізовували проектів, направлених на інтеграцію переселенців в громаду міста Тернопіль, але поки не буде реалізовуватись комплексна програма по забезпеченню житлом ВПО, якої на даний момент навіть не існує ні на міському ні на обласному рівнях – є відчуття, що маразм власників квартир буде продовжуватись, — наголосила Яна Шкуратова.

Під час візиту у Тернопіль Глава УГКЦ проголосить нове релігійне свято

Молода тернополянка увійшла в ТОП-500 найвпливовіших жінок України (ФОТО)