Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Медики застерігають тернополян не залишати дітей і тварин в авто

Днями синоптики прогнозують на Тернопільщині сильну спеку. Навіть при незначні температурі, але в сонячний день, панель автомобіля лише за годину нагрівається до 70℃. Це достатня температура для отримання теплового удару.

А тому медики застерігають усіх водіїв: не залишайте в автомобілях ні дітей, ні домашніх улюбленців. Навіть 20 хвилин перебування у замкненому авто можуть причини шкоду дитячому здоров’ю, а година при такій температурі – призведе до летального випадку.
Психологи зауважують, що навіть хороші батьки можуть залишити дитину в автомобілі, зайняті рутинними справами, і не помітити, як швидко летить час. Для крихітки, у душному авто цей час може здаватися вічністю.
Лікарі ж пояснюють, що діти чутливіші до спеки, аніж дорослі. Перебуваючи в однакових умовах, дитина може швидше отримати тепловий удар і не знатиме, як пояснити про це. На швидкість отримання теплової травми впливають різні фактори, зокрема вік, вага, наявні проблеми зі здоров’ям, тип одягу та рівень гідратації в організмі.
Тим, хто планує подорож з дітьми автомобілем в спекотний період, рекомендують брати достатню кількість води для пиття й обтирання, частіше робити зупинки, одягати дитину в легкий одяг і стежити за температурою в салоні авто.
А також вжити всіх можливих заходів, які допоможуть уникнути перегрівання, адже за певних обставин воно може становити серйозну загрозу не лише здоров’ю, але й життю дитини. Таких самих правил безпеки слід дотримуватися й у випадку з домашніми улюбленцями.
Світлана Дяченко

“До Тернополя приїхали, бо ціна тут вища і немає  конкуренції”, – сутенерка, яка пропонувала хабар поліцейському

Дівчина з Хмельницького потрапила під колеса маршрутки на Тернопільщині