Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На тернопільських ринках уже продають кавуни й дині

Сезон баштанних розпочали у Тернополі ще кілька тижнів тому, проте тернополяни лише тепер наважуються купувати кавуни й дині частіше.

На запитання чи смачні уже ягоди, продавці лише усміхаються, а от, ціни на них точно несолодкі: херсонські кавуни по 12 гривень за кілограм, а жовтобокі дині з того ж краю аж по 35.
-Навіть не знаю, що вам сказати – хочете беріть, хочете ні. Я нікого не заставляю.  – Каже продавець Ірина Ковальчук. –за день продаю 5 – 6 кавунів. Дині – 2-3. Вчора взагалі жодної не купили.
Як пояснюють продавці, зараз триває сезон черешень, а тому тернополяни йдучи на ринок за ягодами між кавунами й  черешнями – роблять вибір на користь останніх. Тим пече сезон червонобоких ягід скоро завершиться, а отже треба наїстися досхочу. А от, кавунами можна буде поласувати ще до кінця вересня!
Крім того, якщо й купувати кавуни чи інші екзотичні несезонні ягоди, то краще вимагати у продавців сертифікат, який засвідчує про рівень нітратів у продуктах. Цим можна забезпечити себе від потрапляння шкідливих речовин в організм.
Світлана Дяченко

Скільки коштують продукти зі споживчого кошика у Тернополі?

У Тернополі водій автобуса за кермом втратив свідомість: у чоловіка стався інсульт (ФОТО)