Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі встановлять лабораторії просто неба

27 травня відбудеться найочікуваніша наукова подія року – 6-ті Наукові Пікніки, які організовує Центр Науки Тернополя.

Вчителі погодяться – інколи важко пояснити дитині теорему, написану зарозумілими словами, або показати досліди з хімії, фізики так, щоб зацікавити і водночас прищепити любов учнів до предмету. А виявляється потрібно лише подивитись на науку з іншого ракурсу.

– Цього року ми знову розпочинаємо сезон з наукових пікніків, і знову у Тернополі. Команди різнобічні. Будуть досліди з біології, хімії, фізики. Наші студенти, професори, викладачі шукають завжди щось нове і не повторюють те, що було минулого року, -розповідає організатор проекту Христина Білінська

Учасників забезпечують усіма матеріалами та реактивами. Більшість дослідів спеціально проводитимуть з компонентами, які легко знайти: тарілки, апельсини, зеленку, трубочки, свічки тощо, аби тернополяни могли відтворити побачене вдома.
Ми завжди підтримуємо наших дітей в тому, що вони хочуть щось робити. Перші кілька років ми підтримували з місцевого бюджету. Але, завдяки організаторам, постаралися, щоб наш проект вийшов на міністерський рівень. Тепер цей захід підтримує Міністерство молоді і спорту України, – каже начальник відділу сім’ї та молоді ОДА Ігор Чорний.

Цього року Наукові Пікніки розпочнуться з форуму “Від Наукових Пікніків до Центру Науки” який триватиме з 25 по 27 травня на базі Центру Науки Тернополя.

Також 27 травня з 13:00 по 17:00 усі жителі та гості міста Тернопіль матимуть унікальну можливість побачити та проексперементувати на театральному майдані з безліччю дивовижних дослідів. Загалом, під час наукових пікніків у Тернополі, які триватимуть з 12 до 18 години, діятимуть 40 лабораторій просто неба, де юні дослідники демонструватимуть винаходи молодих науковців, робототехніка, змагання дронів, запуск ракет, виверження вулканів та безліч дослідів пов’язаних з водою.А після закінчення – кожен зможе повторити побачені експерименти вдома. Саме таку ціль перед собою поставили організатори – зацікавити дітей і прищепити їм любов до науки.

Охочі стати учасником чи волонтером можуть зареєструватися тут.

Світлана Дяченко

Для дітей організували безкоштовний перегляд фільмів у «СінемаСіті»

Погоня у Тернополі: п’яний водій на “Мерседесі” тікав від поліції