Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Завтра у Тернополі святкуватимуть День Європи

Цьогоріч День Європи відзначатимуть з 18 до 20 травня. Організатори підготували для гостей і жителів міста цікаву насичену програму.

Розпочнеться святкування із урочистої церемонії підняття прапора Європейського Союзу за участю керівництва області, військовослужбовців, студентства та державних службовців 18 травня о 09.00 год. біля входу в обласну раду та облдержадміністрацію. А протягом наступних двох днів передбачено святкову концертну програму.
Так, 19 травня на Театральному майдані міста Тернопіль протягом дня відбуватиметься низка заходів з нагоди відзначення Дня Європи: «Дні Литовської культури», мистецьке свято «EUROPE DAY», концерт «Євромандри» за участю муніципального духового колективу «Оркестра Волі», конкурс дитячих малюнків «Європа – очима дітей».
О 19.00 год. на Театральному майдані за підтримки облдержадміністрації та Тернопільського національного економічного університету відбудеться концерт «День Європи».
Також протягом святкування в Тернопільській області перебуватимуть офіційні делегації Литви, Польщі, Чехії та інших іноземних держав.
Впродовж 19-20 травня на вулиці Гетьмана Сагайдачного в Тернополі проходитиме фестиваль вуличної музики та концертна програма «Світові хіти» за участю муніципального Галицького камерного оркестру.
-День Європи — це свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року. Відзначення цього дня в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації, – наголосилазаступник начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської облдержадміністрації Наталія Зарицька.

Стала відома причина нашестя змій на Тернопільщині (ФОТО)

Сьогодні вночі тернополяни отримають змогу зробити   оригінальне селфі