Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині викрали церковні гроші

Майже 28 тисяч гривень, призначених на ремонтні роботи храму в селі Цеценівка Шумського району, пропали з сумки церковного касира. Жінка залишила кошти в своєму будинку, а туди, за версією сусідки, заходили невідомі особи ромської національності, які того дня скуповували в селі пір’я.

Повідомлення про крадіжку надійшло до правоохоронців Шумщини від 62-річної жительки села Цеценівка. Жінка заявила про те, що невідомі проникли до її будинку і з сумки викрали 27900 гривень. Гроші є власністю церковної громади, а в неї, як матеріально відповідальної особи зберігалися у зв’язку з тим, що в храмі тривають ремонтні роботи. Потерпіла зізналася, що крадії потрапили до помешкання вільним доступом, адже двері були не замкнені.

З’ясовуючи обставини вчинення крадіжки, правоохоронці встановили, що того дня у селі були скупники пір’я. Одну з таких осіб ромської національності, що виходила з будинку потерпілої, бачила сусідка.

Поліцейські вживають оперативних заходів, аби  затримати підозрюваних, а сільських мешканців закликають не нехтувати правилами безпеки і замикати на ключ вхідні двері будинку чи підсобних приміщень, де зберігаєте цінне  майно, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

На Тернопільщині “король села” відпрацьовував удари на людях

На Тернопільщині сестра розшукує брата, який вийшов з дому і пропав безвісти (ФОТО)