Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Картини тернопільської художниці демонструють у “Мистецькому арсеналі”

Картина “Бузок” буде представлена на виставці Олесі Гудими у Тернополі

14 травня у «Мистецькому арсеналі», що у Києві відбулася виставка 40 картин десяти сучасних художників з усієї України. Серед них – роботи тернопільської мисткині Олесі Гудими.

Захід присвятили Всесвітньому Дню Вишиванки. Разом із виставкою картин відбувся показ вишитих суконь від українських дизайнерів, за участі жінок-учасниць бойових дій на Сході України, волонтерок та військових журналісток. Захід організувало Міністерство інформаційної політики України.
-Цей захід – наша данина пошани жінкам, які в нелегкий для країни час їдуть на передову і на рівні з чоловіками беруть активну участь у протистоянні з агресором. Наша спроба відволікти їх від жахів війни. Бо хоч вони взяли на себе нелегку ношу захисниць Батьківщини, вони перш за все залишаються прекрасними самобутніми українками, – зазначив Міністр інформаційної політики України Юрій Стець.
Тернопільська художниця Олеся Гудима повідомила, що сама не поїхала на захід, але рада, що там були її картини: два ангели миру для України. Раніше пані Олеся зазначила, що малюватиме ангелів миру, допоки не закінчиться війна на сході нашої країни.
Крім цього, невдовзі побачити картини Олесі Гудими можна буде на виставці у Тернополі, яка відбудеться 1 червня в обласному художньому музеї. Початок о 15 годині.

Наталія Червак

На автодорозі Львів-Тернопіль наїхали на чоловіка

Поліцейські ідентифікували стрілка з тернопільського кафе (ВІДЕО)