Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Іноземні інвестори приїхали на Тернопільщину шукати інноваційні проекти

У Збаражі розпочався Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest – 2018», на який приїхали понад 500 гостей. З них 200 – представники іноземних країн. Приймає наша область у ці два дні, 24-25 травня, протягом яких триватиме інвестиційний захід, й понад 30 іноземних делегацій, зокрема і представників дипломатичних установ. Представлено всі континенти, крім Австралії.

-У 2017 році вступила в дію Угода про асоціацію із ЄС. Це стало важливим кроком для нашої області, оскільки Тернопільщина – це край у якому є багато проектів, які можуть бути цікавими для потенційних інвесторів, наголосив у вступному слові Голова ОДА Степан Барна. Наше гасло «Співпраця. Розвиток. Добробут.» І з кожним роком Тернопільська область виходить на новий рівень економіки. Нині рівень заробітної плати значно зріс – середня зарплата становить 6400 грн. Зовнішня торгівля зросла за попередній рік на 9%. Крім цього, у 2018 році у Тернополі ми плануємо відкрити два нових консульства – Литви та Угорщини. Це важливий крок до зміцнення співпраці і з цими країнами, – наголосив голова ОДА Степан Барна.
Заступник Міністра економічного розвитку й торгівлі Михайло Тітарчук зауважив, що нині інвестори віддають перевагу інноваціним проектам, якими займається молодь, а отже, в Україні дуже багато «талановитого ресурсу».
-Можна багато говорити про статистику, зростання економіки й ВВП, але головна мета цього форуму – комунікація. Тому важливо, створити умови для молоді в Україні і не перешкоджати, не заважати їм розвиватися. Молодь у нас талановита, у неї багато ідей, стартапів. І ми працюємо над захистом інтелектуальної власності, бо інвестори, коли приїжджають в Україну, то запитують саме про безпеку і захист власності, – наголосив Михайло Тітарчук.
Під час пленарної сесії «Інвестиції та інновації як запорука розвитку регіону» Заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар висловив думку про те, що того, щоб лише вдалого презентувати проект багато зусиль не потрібно, але важливо й створити умови для інвестора.
-От, наприклад, поїдемо в Париж чи Лондон і покажемо ролик по Тернопільщину, зробимо презентацію – це все не складно. Але коли інвестор приїде в Україну, то стикнеться з реаліями. Дуже багато нюансів вилазить, коли проблеми виникають на місці. Тому нині для нас пріоритет – не лише займатися політикою, але бути ближчими до людей і створювати умови, в яких їм буде комфортно працювати, – підсумував заступник Міністра закордонних справ Василь Боднар.
Тернопільщина була і залишатиметься відкритою для налагодження багатовекторних міжнародних відносин. Саме тому під час Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest-2018» відбулося підписання одразу трьох Меморандумів про співпрацю.
Меморандум про співробітництво підписали Тернопільська обласна державна адміністрація та Американська торговельна палата в Україні. Ще один Меморандум про співпрацю укладено між Тернопільською обласною державною адміністрацією, Тернопільською обласною радою та компанією L&G.
Також підписано Меморандум щодо реалізації проекту «Розвиток інституційної спроможності в залученні прямих іноземних інвестицій на регіональному рівні: Тернопільська область» між програмою U-LEAD з Європою, офісом із залучення та підтримки інвестицій Ukrainevest та Тернопільською облдержадміністрацією.
Нагадаємо, під час минулорічного Міжнародного форуму було укладено 6 міжнародних угод.
Особливість інвестиційного форуму’2018 у тому, що відбувається він на єдиній локації – у Збаразькому замку. Для учасників форуму представлено 14 актуальних та важливих тем для обговорення.
Світлана Дяченко

У Тернополі на одній із вулиць перекриють рух транспорту

З’ясували, що муляр, який у Тернополі випав з 4-го поверху, був нетверезий?