Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка розповіла, як можна досягти успіху у своїй професії за кордоном

Оксана Алексевич – професійний візажист-бровіст. Дівчина на власному прикладі показала, як проста дівчина з тернопільського села може стати затребуваним спеціалістом у сфері високої моди. Нині вона робить макіяж відомим моделям, і бере участь у відомих фешн-проектах.

Оксана Алексевич

– Оксано, чому вирішила стати візажистом? З чого усе починалося, які були труднощі?
– Ця історія розпочалася ще з дитинства, коли я будучи маленькою дівчинкою любила створювати модні образи своїм лялькам. А конкуренція була завжди: в сім’ї троє дочок, які постійно змагалися, чия лялька найкраща. І знаєте, моя була найстильніша! (сміється – ред.) Моя мама працювала модельєром у Велико-Бірківській фабриці одягу і я годинами могла роздивлятися її ескізи одягу. Десь в 11 років я почала комбінувати вбрання своїх подруг і сестер на різноманітні події, а також вивчала риси жіночого обличчя і такі собі основи макіяжу. В мене досі є записничок з цього періоду часу, де я активно описувала “Типи жінок”, “Що означає певний колір очей” і т.д. Тому навчатися я пішла на максимально творчу професію, яку знайшла в рідному місці – дизайнер інтер’єру в ТКТЕК.
Проте після коледжу зрозуміла, що “дизайн” не моє, і пройшла кілька видів курсів макіяжу в рідному місті.
Першу справжню школу візажу я отримала у Львові, будучи вже рік майстром, оскільки нарешті змогла назбирати на це кошти самостійно. А після цього закінчила низку майстер-класів київських провідних візажистів.
Труднощі на шляху були більше психологічні, а ніж технічні, оскільки ніхто не викладав правильну поведінку в роботі на рівні «клієнт –майстер». А це важливо! Тому у всіх ситуаціях я була один на один з проблемою і намагалася інтуїтивно виходити зі складних ситуацій. І добре, що інтуїція в мене хороша.

– Яким відомим людям робила мейкап? Про що вони розповідають, коли ти робиш їх красивими?
– Відомих людей було безліч, але я помітила, що професійність майстра завжди бере гору. А ще, чим людина більших масштабів , тим навіть повітря навколо неї інше. Це відчувається на молекулярному рівні. Працювати з геніями мегацікаво!
Завжди в осіб особливого рівня я розпитую про їх життєвий шлях і ніби читаю цікаву книгу. А ще обожнюю спостерігати за їхніми реакціями, жестами, мімікою, навіть поглядом. Для мене люди – як книги.
-Ти працювала за кордоном. Як там жінки ставляться до мейкапу, що обирають? Чим відрізняються від українок?
-Я працювала в Польщі у Гданську і Колобжегу. Там усі обожнюють ходити до українок на макіяж, бо кажуть, що ті роблять найкраще! Польські жінки ставляться до макіяжу простіше, ніж українські. Тому рівня розвитку я там не побачила. Макіяж в Польщі мало хто робить класно. А якщо хочете, щоб було класно, то потрібно йти до українки.
-Ти – професійний бровіст. Розкажи про брови: чи потребують вони особливого догляду, якого? Як ставишся до татуажу брів, губ – чи варто?
– Брови, з недавніх пір, моя любов. Тепер, після серйозного навчання в Академії краси “Руки-ножниці”, я зрозуміла , що брови – це серйозне втручання в організм людини, яке може викликати низку алергічних проявів, якщо фарбувати неякісними фарбниками. Щоб дізнатися чи фарбник якісний потрібно запитати в майстра назву продукту, зайти на сайт www.pospotrebnadzor.ru і перевірити, чи цей продукт є в переліку дозволенного МОЗ.
Хна для фарбування брів – похідний продукт від рослини лафсонії, яка є чагарником. Її листя збирають, сушать і подрібнюють. У фарбуванні вона дає три види кольору: світло -коричневий, оранжевий і жовтий! Для отримання відтінку на шкірі, витримується від 2-х до 48 -години настій, після чого тримається на шкірі до 24-х годин. Хна, яка знаходиться на ринку косметичних засобів є синтетичною – ніщо інакше, як урзол, дуже токсичний фарбник, який має накопичуючу реакцію, викликає алергічні реакції, які можуть спричинити злоякісні новоутворення. Татуаж чи мікроблейдінг вважаю крайньою процедурою у догляді жінки за собою, оскільки – це не натуральний ефект.
Брови – це мода, а мода змінюється кожні півроку, тому вищезгадані засоби візуалізаціїї вважаю крайнім методом. Догляд за бровами повинен бути: масла і вітаміни, які знаходяться в кайкатовому склі (вигляд ампули). Але, що важливо – після відкриття ампули продукт повинен бути використаним до кінця, оскільки є дуже летючим і вже після певного часу втрачає свої корисні властивості. Масла такі як кокосове, касторове і арганове впливають на зовнішній вигляд брів і також є досить ефективними.
– Ти часто працюєш на модельних показах. Як воно? Чи мріяла колись сільська дівчина про такий успіх?
-Я брала участь у великій кількості нестандартних проектів, а ще показах, фотосесіях, відео-проектах і т. д. Кожен з видів роботи давав неоціненний досвід, оскільки в кожному новому масовому дійстві є свої правила, вимоги, це все якісно загартовує майстра, при цьому дарує велику кількість нових знайомств і позитивних емоцій! Маючи таке хобі як прочитання книг, змалечку я аналізувала масу історій, мрій, амбіцій, вдач і поразок головних героїв, тому зрозуміла, розвиток немає межі. Нині теж можна знайти багато висловів, корисних порад і різної мотивації на сторінках багатьох книжок. Тому всім рекомендую читати.
– А що ще порадиш тернополянкам, які сумнівають у власних силах у досягненні успіху?
– Сміливо мрійте про високі цілі, візуалізуйте – це і обов’язково притягнете успіх. А додавши трішки наполегливої праці, позитивних емоцій і посмішки на обличчі – ви обов’язково досягнете поставленої цілі.
Спілкувалася Наталія Червак

Завтра у Тернополі перекриють рух транспорту на важливій вулиці

“Від вибухів позакладало вуха, наковтались диму і сльозогінного газу”, – Притула про зіпсований відпочинок у Парижі