Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Суддю з Тернополя звільнили з посади через …житомирські ласощі

Суддя Тернопільського окружного адміністративного судку Надія Ходачкевич позбулася посади. Про це йдеться в повідомленні управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої Ради Правосуддя.

Доповідач із зазначеного питання – член Вищої ради правосуддя Тетяна Малашенкова повідомила, що рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 грудня 2017 року № 4020/3дп/15-17 суддю Тернопільського окружного адміністративного суду Ходачкевич Надію Іванівну притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення її з посади судді.
Дисциплінарну справу стосовно судді Тернопільського окружного адміністративного суду Ходачкевич Н.І. порушено на підставі звернення Долинського Дениса Валентиновича, в якому зазначено про численні порушення, допущені, зокрема, суддею Ходачкевич Н.І. під час винесення постанови, якою задоволено у повному обсязі поданий 16 листопада 2015 року позов ОСОБИ_3 до «відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, легалізації об’єднань громадян Житомирського міського управління юстиції», визнано протиправними та скасовано всі реєстраційні дії та реєстраційні записи щодо закритого акціонерного товариства «Житомирські ласощі» за період з 3 грудня 2010 року по 15 березня 2011 року, а також реєстраційні записи щодо товариства з додатковою відповідальністю «ЖЛ» у період з 19 травня 2011 року по 25 травня 2015 року. Прийняте судове рішення вплинуло на права та обов’язки ТДВ «ЖЛ», яке на підставі цього судового рішення 27 листопада 2015 року було виключене з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Рішення Третьої Дисциплінарної палати було оскаржене суддею Ходачкевич Н.І. до Вищої ради правосуддя. За результатами розгляду скарги рішенням Вищої ради правосуддя від 29 березня 2018 року № 930/0/15-18 рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 грудня 2017 року № 4020/3дп/15-17 про притягнення, зокрема, судді Тернопільського окружного адміністративного суду Ходачкевич Н.І. до дисциплінарної відповідальності залишено без змін.
10 квітня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення судді Тернопільського окружного адміністративного суду Ходачкевич Н.І.
Частиною третьою статті 56 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» визначено, що питання про звільнення судді згідно з пунктом 3 частини шостої статті 126 Конституції України Вища рада правосуддя розглядає на підставі подання Дисциплінарної палати про звільнення судді.
З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Ходачкевич Надію Іванівну з посади судді Тернопільського окружного адміністративного суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

На Тернопільщині чоловік вдарив себе шість разів ножем у серце і три – в шию

У Польщі знайшли зниклого активіста з Тернопільщини (ВІДЕО)