Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Останній дзвоник у Тернополі: випускникам подарували каченят (ФОТО, ВІДЕО)

Чи не найоригінальніше в Тернополі свято Останнього дзвоника відбулося сьогодні у школі-ліцеї №6 ім. Н. Яремчука. Урочиста частина тривала тут впродовж 25 хвилин.  

Цікаво, що захід відбувся не на шкільному подвір’ї, а на причалі Тернопільського ставу. Тут зібралися учні 8-11 класів. Менші школярі святкували за індивідуальною програмою: одні класи вирушили сьогодні на екскурсію, інші взяли участь у спортивних змаганнях в школі. А старшокласники уже третій рік поспіль зустріли завершення навчального року на набережній, повідомляє “Погляд”.

— 15 останніх років на святі Останнього дзвоника випускникам даруємо каченят, — розповів директор навчального закладу Олександр Остапчук. — Це символ дитинства, аби вони пригадали, якими прийшли до нас у 1-й клас, тендітними і розгубленими, наче каченятка, і подивилися на себе зараз, які вони дорослі і гарні люди.

Цього року вперше випускникам ми підготували в подарунок марки з їхніми портретами, які дійсні по всій Україні. Це недешева процедура, тому ми обрали лише 10 найактивніших випускників, які завжди були “під рукою”, допомагали й були активними у представлені школи. Ця ідея належить психологу нашого навчального закладу.

Троє випускниць сьогодні увійшли до складу алеї зірок “Знань неопалима купина”  школи-ліцею №6 ім. Н. Яремчука. Алея розташована в коридорі школи на 2-му поверсі. Це своєрідне свідоцтво знаменитих учнів.

Своїм вчителям випускники подарували декоративні дерев’яні тарілки з написами своїх імен та прізвищ, а також класного керівника, ними прикрасять стіни школи.

— Аж не віриться, що я вже закінчую школу, — поділилися почуттями про Останній дзвоник випускниця 11-ЛФ класу Оксана Скрипецька. — Мій клас став для мене справді сім’єю. Сумно, що ми більше не зустрічатимося на уроках. Класний керівник стала наче мама, а школа — другим домом. Традиція такого Останнього дзвоника у нашій школі досить нова і оригінальна. Ще в жодній школі такого не було. Як на мене, значно душевніше зустрічатися у меншому колі, коли тільки старші класи. І дуже символічно відпливти на білому кораблі, наче у далеке плавання життя.

Влітку Оксана Скрипецька планує розпочати навчання на перекладача. Вчора склала ЗНО із української мови та літератури, попереду — англійська мова та історія України.

— Ми вирішили відмовитися від радянської традиції фартушків та комірчиків на Останньому дзвонику, — розповіла про вбрання на сьогоднішнє свято випускниця. — Нинішній наш дрес-код із чорних або синіх суконь видається нам сучаснішим та елегантнішим.

У школі-ліцеї №6 ім. Н. Яремчука немає звичних дзвінків на перерву, замість них тут звучать мелодії патрона школи Назарія Яремчука. Сьогодні під його пісню “Відпливають білі кораблі” випускники вирушили в плавання на теплоході “Капітан Парій”, як символ вступу в доросле життя. Така традиція відбувається тут уже третій рік поспіль.


 

 

 

Чоловікові, який на Тернопільщині вбив брата своєї співмешканки, загрожує 15 років тюрми

Тернопільська поліція розшукує сепаратистку (ФОТО)