Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для дітей організували безкоштовний перегляд фільмів у «СінемаСіті»

З 25 травня по 3 червня у Тернополі проходитиме дитячий кінофестиваль ЧілдренКінофест, під час якого всі дітки можуть прийти на показ обраного фільму і подивитися його безкоштовно.

Цього року для малят підготували такі фільми:

25 травня 12:00 «Земля: один вражаючий день» (6+)Нова робота студії BBC EarthFilms – дивовижна подорож, яка розкриває силу природи. Протягом одного дня оповідь слідує за сонцем – від найвищих гір через віддалені острови до екзотичних джунглів. За допомогою новітніх технологій фільм знайомить глядачів з колоритними тваринами і нагадує: щодня в світі відбувається більше чудес, ніж ви можете собі уявити.

26 травня 10:00 «Сів заблукала уві сні» (5+)7-річна Сів вперше приходить ночувати до нової подружки. Маленькі дива починаються ще з вечора – екзотична їжа, ручні звірята… Вночі квартира перетворюється на чарівне царство магії і чудес.

27 травня 10:00 «Сторожова застава» (8+)Головний герой – підліток Вітя – під час сонячного затемнення потрапляє через магічний портал на тисячу років назад, у часи Київської Русі. Разом з легендарними українськими багатирями він битиметься з цілою армією половців на чолі з величезним кам’яним монстром.

28 травня 10:00 «Історії з озера» (4+)Маленькі зелені чоловічки споконвіку охороняють рідне озеро. До вартових беруть лише тих, хто сягнув певного віку і чиє волосся стало темним. Але ж чекати так довго! Малий Віллі мріє стати вартовим, та його непомірна цікавість раз у раз призводить до халепи. Але саме він може врятувати озеро та всіх його мешканців від великої загрози.

29 травня 10:00 «Лотте і Луїза: витівки близнят» (7+)Бешкетниця Луїза і тиха Лотте зустрічаються в літньому таборі і не вірять своїм очам – вони схожі, як дві краплі води. Близнючки розуміють, що втратили одна одну в дитинстві після розлучення батьків. Аби помирити сім’ю і жити разом вони вигадують рішення: помінятися місцями.

30 травня 10:00 «Маленька гавань» (12+)Молода мама 10-річної Яри ставиться до неї як до своєї подруги та ровесниці. Але дівчинка мріє про турботливу маму, нормальну сім’ю та будиночок біля моря. Одного разу вона знаходить залишених на станції близнюків і вирішує забрати їх собі. Яра приносить малюків до саду своєї бабусі і починає доглядати за ними.

31 травня 10:00 «Великий злий пес та інші історії» (5+)Ви думаєте, що на селі панують тиша й злагода? Ви дуже помиляєтеся! Насправді сільське життя сповнене неймовірних подій і пригод. Одного разу лелека підкидає кролику і поросяті дитинку – з проханням доставити його батькам. В іншій день лис стає квочкою для трьох курчат, які кличуть його мамою та потребують турботи. А вже ближче до Різдва веселощі охоплюють всю ферму та навколишні ліси.

1 червня 10:00 «Острів скарбів» (7+)Шхуна «Еспаньйола» борознить морські простори у пошуках острова, на якому заховані легендарні скарби капітана піратів Флінта. На кораблі зріє змова. Розбійники на чолі з одноногим Джоном Сільвером, здається, близькі до перемоги…

2 червня 10:00 Показ фіналістів конкурсу дитячих фільмів (4+)Восени 2017 року фестиваль ЧілдренКінофест оголосив про старт другого Конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. Участь у ньому приймали діти віком від 7 до 14 років. Ця добірка включає 10 найкращих фільмів за рішенням селективної комісії. Стрічки будуть показані на великому екрані кінотеатру «Київська Русь» у присутності маленьких режисерів.

3 червня 10:00«МолліМун і чарівний підручник гіпнозу» (7+)МолліМун – сирота, що живе у притулку. Життя навкруги складно назвати щасливим – та одного разу все змінюється, коли до її рук потрапляє таємнича стародавня книга з гіпнозу. Моллі відкриває у собі дивовижну здатність – змушувати людей робити все, що вона забажає.

Реєстрація на перегляди у Тернополі розпочнеться 20 травня. Аби організатори могли надати зручні умови на сеансах та зробити кіносвято максимально комфортним для всіх, хто має особливі потреби та їх рідних, всі охочі переглянути фільм мають написати запит на childfilmfest@gmail.com або зателефонувати за номером 063 190 28 81 і зареєструватися.

Світлана Дяченко

Шкільний пeрeвoрoт: у Міносвіти хочуть заборонити проведення “лінійок”

У Тернополі встановлять лабораторії просто неба