Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Гройсман на Тернопільщині: дороги, дороги і … ще раз дороги

31 травня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман проводить інспекційну перевірку дорожніх робіт на трасі М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», частина якої – в межах Тернопільської та Вінницької областей – входить до транспортного коридору Go Highway, що з’єднає порти Чорного моря та Балтики.

Фото з сайту КМУ

«Сьогодні проїдемо 240 км. Хочу подивитися, як відбувається будівництво та реконструкція дороги за проектом Go Highway. Минулого року ми направили на цей проект 800 млн грн., цього року – 4 млрд грн. Наступного року проект буде завершено, – сказав Володимир Гройсман. – Від західного кордону до Вінниці і ділянка від Вінниці до Умані буде зроблена до кінця року. Хочу подивитися, хто що ремонтує, де є проблеми. Наголошую: фінансування забезпечене, тендери проведені, кошти передбачені. Питання за підрядниками та якісним виконанням робіт».
Довідково
Проект Gо Нighway поєднає порти Балтійського і Чорного моря від Гданську до Одеси, Херсону й Миколаєва. Цей маршрут враховує траси М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська; М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (Тернопіль – Умань); М-05 Київ – Одеса (Біла Церква – Умань – Одеса); М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (Одеса – Миколаїв – Херсон).
Цього року на виконання робіт за проектом виділено 4 млрд грн. Роботи вже розпочато на 12 об’єктах маршруту, в тому числі на 4 ділянках траси М-12. Станом на кінець травня обсяг виконаних робіт становив 891 млн грн.

На Тернопільщині нещасний випадок забрав життя у шестирічного хлопчика

Трагедія на Тернопільщині: жінка повісилась, а її чоловік порізав собі вени