Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі продадуть картини, щоб купити ультрасучасний скальпель

У суботу 5 травня в обласній філармонії відбудеться вечір класичної музики та виставка-аукціон картин. Всі залучені кошти підуть на проект Citrus life! 

Організатори наголошують – захід повністю благодійний. Всі зібрані гроші підуть на придбання ультразвукового скальпелю в тернопільський онкодиспансер. Волонтери не тратять жодної гривні на поліграфію – усі квитки друкують самостійно. Обласна рада разом з дирекцією філармонії надають приміщення теж на благодійній основі. Музиканти, які гратимуть – лауреати міжнародних конкурсів, родом зі Львівщини теж виступатимуть безкоштовно. Картини, які виставлять на аукціоні теж художники надали безкоштовно з різних міст України: Хмельницького, Вінниці, Тернополя, Львова.
– Люди долучаються, аби всі зібрані кошти 100% пішли на прилад. Ми не є благодійною організацією, де гроші зібрані йдуть частина на зарплату і частина на допомогу. Тут всі гроші йдуть на проект, – наголошує співорганізатор Сергій Кічула. – Тому приходьте, долучайтеся до доброї справи. А вечір буде чудовим – спочатку концерт, а потім виставка-аукціон. Квитки по 150 гривень. Початок о 17:00.
Сергій Кічула зауважує, що під час проекту вже зібрали приблизно 270 тисяч гривень, тоді, як запланували 1 мільйон. Саме стільк коштує в Україні ультразвуковий скальпель. Проте нині волонтери шукають можливості придбати його за кордоном. Таким чином медприлад буде дешевшим. Але побоюються, що можуть виникнути проблеми з його доставкою в Україну.
Світлана Дяченко

Школярка з Тернопільщини втекла з дому заради розваг

Інтернатні заклади Тернопільщини отримали оригінальний подарунок