Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На карті Тернопільщини з’явилася Долина змій (ВІДЕО)

Волонтери готують Долину Змій, що на Тернопільщині, до проведення таборів (ВІДЕО)

Хутір Соколиця, відомий як Долина змій отримує друге життя. Тут з 4 до 6 травня проводили волонтерські роботи. Небайдужа молодь з МНК, Вільних Людей, Пласту та Саранчуківської громади станом на тепер вже проведено електроенергію і водопостачання, територію табору очищено від сміття та заростей, у головній споруді завершено процес  вкладання підлоги та встановлення крокв.

  • Одним з найбільших доробітків Івана Гавдиди вважаємо саме роботу з молоддю. Вміти знайти підхід, налагодити вишкільну методику, поєднати в спільноту різні молодіжні середовища – це все про нашого “хрещеного батька”. Пам’ять про людей повинна жити у справах. Справжніх, живих.

Таборова оселя “Соколиця” стане такою справою. Вона стане центром тієї роботи, яку добре провадив друг Сіроманець, – розповів Голова Секретаріату МНК, Василь Дубовий.
Хутір Соколиця – місце, яке щороку наповнюється молодіжним вишкільним життям, також відоме як Долина Змій. Ще з 1991 року тут проводять свої таборування МНКівці та пластуни.
З початку 90-х років на Соколиці відбулось кілька десятків наметових таборів чисельністю від кілька десятків до сотень учасників, з яких виросли чимало відомих політиків, громадських та культурних діячів, військовиків. Вперше молодіжний табір поблизу с. Базниківка відбувся в 1991 році, організатором якого виступив славної пам’яті Іван Гавдида. Це був перший пластовий табір “Лисоня”. Тому з метою збільшення, покращення якості проведення, розширення можливостей заходів –  постійні організатори таборувань вирішили створити повноцінну таборову оселю “Соколиця”.

У селі під Тернополем нашестя змій?

Вхід на тернопільську сцену Віталію Козловському закрито. Заява «Правого сектору»