Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські школярі замість табелів отримають свідоцтва

Такі нововведення запровадять з 1 вересня усі початкові школи в Україні, а отже, й Тернополі, більше не видаватимуть табелі про успішність учнів. Їх замінять свідоцтва.


Зміниться також і підхід до оцінювання. Замість того, щоб підраховувати помилки, тепер вчителі оцінюватимуть процес навчання та досягнення учнів. Також на оцінку впливатиме поведінка під час уроку. Вона буде чотирьох рівнів: “має значні успіхи”, “демонструє помітний прогрес”, “досягає результати за допомогою вчителя”, “потребує значної уваги і допомоги”.
– Цим ми наближаємось до того, як має виглядати оцінювання у початковій школі. Завдання такого оцінювання – розкрити потенціал кожної дитини, підтримати її і надихнути навчатися далі. Ми виставили зразок свідоцтва на сайті МОН, щоб отримати зворотний зв’язок, доопрацювати документ, розширити методичні рекомендації і дати всім українським школам до 1 вересня. Ми хочемо, щоб оцінювання в новій українській школі справді відбувалося по-новому, – каже Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
Поки що такі зміни торкнуться початкової школи, – повідомляють у прес-службі відомства.
Світлана Дяченко

Синоптики розповіли, якою буде погода у Тернополі на Трійцю

Традиції і повір’я Зелених свят