Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Понад 100 тернополян розповіли, що їх найбільше хвилює в житті міста

Тернопільський ІТ кластер зібрав 143 анкети під час моніторингу тем, які найбільше хвилюють жителів міста. Опитування проводилося у рамках підготовки до хакатону#ТернопільБезПроблем. Серед опитаних тернополян 69% становлять студенти місцевих вишів.
Оскільки Тернопіль — місто студентів, то на їхню думку ми звернули особливу увагу. Таким чином за підтримки керівництва університетів помічники Тернопільського ІТ кластера щодня проводять опитування в приміщеннях вишів Тернополя. У вівторок опитування проводили в ТНТУ, в середу — в ТНПУ, а в четвер цікавимося думкою студентів ТНЕУ.
Кожен учасник опитування може вибрати декілька варіантів проблеми, яка його хвилює в місті. Тож наразі результати наступні: найбільшою проблемою міста назвали стан доріг, за такий варіант проголосували 75% респондентів. Наступною болючою темою для жителів Тернополя є безпритульні тварини (45%). Трійку замикає стан транспорту (39%).
Ще з проблем, які хвилюють жителів міста, — екологія, алкоголізм та наркоманія, а ще відсутність перспектив для самої молоді.
Що стосується останньої проблеми, то представники Тернопільського ІТ кластера вже почали робити перші кроки для спільного вирішення цього питання разом із представниками вишів Тернополя.
Так, у вівторок 24 квітня, на спільній зустрічі із викладачами та ректором ТНПУ було домовлено про співпрацю щодо внесення змін у навчальні програми вишу. Стосується це перш за все тих студентів, які в майбутньому підуть працювати в сферу інформаційних технологій. Щоб покращити їхній рівень знань та “підігнати” їх до вимог, які ставлять в ІТ-компаніях, можна внести корективи у навчання.
– Оскільки навчальні програми складаються із обов’язкової та вибіркової частин, то якраз вибіркову можна скоригувати відповідно до тих тем та навичок, які потрібні сучасним айтішникам, – каже ректор ТНПУ Bogdan Buyak. – Якщо самі ІТ-компанії згідні допомогти покращити якість освіти, то ми тим паче зацікавлені у підтримці такого проекту.
Надалі ТНПУ та Тернопільський ІТ кластер домовилися про співпрацю.
-Ми розробимо декілька проектів, домовимося, які із них можуть бути втіленими в навчальних програмах вишу, – каже керівник Тернопільського ІТ кластера Катерина Міхайліді. – Крім того будемо співпрацювати на олімпіадах, ми готові допомагати у підвищенні кваліфікації викладачів та навіть вчителів у школах. Також плануємо інформування про сферу ІТ серед студентів та школярів, аби вони розуміли перспективи, які їх чекають в цій галузі.
Нагадаємо, хакатон відбудеться 19-20 травня в УД “Перемога”.

-До участі запрошуємо всіх небайдужих жителів Тернополя, віком від 18 років, – нагадує Катерина Міхайліді. – Якщо ви маєте якусь цікаву ідею щодо покращення життя в місті чи вирішення певної проблеми, то наш захід саме для вас! Учасники хакатону працюватимуть у командах, та навіть якщо у вас немає своєї, ми знайдемо для вас однодумців, з якими ви реалізуєте найсміливіші ідеї. Приєднуйтесь до нас, аби зробити Тернопіль кращим!
Взяти участь в опитуванні – http://bit.ly/oputyvannja_xakaton
Подати заявку на участь в хакатоні – bit.ly/ternopilbezprolem

У Тернополі учасники АТО знову отримали квартири у новобудовах

На дорозі Тернопіль-Кременець працює спецтехніка (ФОТО)