Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На будь-який смак: у травні у Тернополі пройде 6 фестивалів

Тернополян та гостей міста очікує травневий фестивальний бум.

4 – 6 травня в Тернополі відбудеться 6-й мистецький фестиваль «Ї». Це — триденна подія, яка протягом останніх шести років об’єднує відомих українських і зарубіжних письменників, музикантів, художників, кінорежисерів з метою популяризації та розвитку української арт-культури. Вже традиційно програма фестивалю передбачатиме кілька сцен: літературну, музичну, лекційну, художню та кіно-театральну. Участь у 6-му мистецькому фестивалі «Ї» візьмуть митці з України, Білорусі, Польщі, Литви, Швеції, Грузії та інших країни.
4 – 6 травня — фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська брама», що проходитиме на Театральному майдані у новому форматі «лаундж». Протягом 3-х днів присутніх розважатимуть кращі тернопільські гурти, діджеї, очікується виступ гуртів «Мері», Dj Tallin та Dj Wollys. Окрім того, під час святкувань відбуватимуться танцювальні змагання під відкритим небом «Майданс Тернопіль», кулінарні майстер-класи від кращих шеф-кухарів міста. Було встановлено черговий кулінарний рекорд.
11 – 13 травня у парку «Топільче» на території Козацького острова всі поціновувачі смачної їжі та напоїв зможуть відвідати дегустаційний фестиваль крафтового пива та м’яса «Фон Вакано Крафт Фест». Понад 50 сортів крафтового пива зі всієї України, різноманітні способи приготування м’яса, розваги та ще багато цікавого очікує на відвідувачів святкового заходу.
12 – 13 травня у парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», присвячений Дню матері.
18 – 20 травня у парку ім. Тараса Шевченка проведуть пивний фестиваль — «Хмільний кухоль». Відбудеться у стилі європейських традицій, концепція якого запозичена з подібних фестивалів, зокрема Октоберфест, який є вагомою частиною європейської ідентичності. У програмі фестивалю — виступи місцевих гуртів, конкурси, розваги, дегустація пива та м’ясних виробів. Традиційно проведення цього фестивалю збігається зі святкуванням у Тернополі Днів Європи.
20 травня на Театральному майдані відбудеться «Танцювальний фестиваль 2018». У програмі: парад танцювальних колективів центральною частиною міста; представлення кожного колективу на сцені; показові виступи; майстер-класи для відвідувачів фестивалю.

Тернопільська «Нива» знову програла

На Тернопільщині побував головний спиртовик України