Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як ІТ-компанії впливатимуть на навчання у тернопільських вишах?

Чи можуть ІТ-компанії Тернополя впливати на навчальні програми університетів міста, які готують майбутніх айтішників?

Цілком!
Принаймні саме до такого висновку дійшли представники Тернопільський національний педагогічний університет ім.Володимира Гнатюка та Тернопільського ІТ кластера.
Ні для кого не секрет, що проблема кадрів — одна із найгостріших в сфері ІТ. Сучасна українська освіта не завжди встигає дати ті знання, які вимагають від своїх працівників компанії.
Однак навчальні програми в університетах складаються з двох частин: обов’язкової та вибіркової, — і саме остання дає можливість для маневрів.
“На сьогоднішній день є ряд закладів, які запровадили електронні платформи вибіркових курсів, яких може бути до 30-ти, — пояснює ректор ТНПУ @Bogdan Buyak . — Завдання викладачів та працівників університету — наштовхнути студентів на роботу над якимось одним із них. Університети зацікавлені, аби зберегти штат викладачів, але водночас і щоб студенти самі збиралися навколо певних консолідованих тем, які їм цікаві. І от якраз ці теми можуть задавати ІТ-компанії. Ми відкриті до таких сміливих експериментів і готові зі своєї сторони їх всіляко підтримувати.”
На зустрічі викладачі ТНПУ та керівники ІТ-компаній Тернополя домовилися про співпрацю як на рівні підвищення кваліфікації викладачів, так і стосовно покращення якості навчальних програм в університетах. Адже обидві сторони зацікавлені в цьому: виші хочуть, аби їхні студенти знайшли достойне місце роботи за спеціальністю, а ІТ-компанії — отримати кваліфікованих працівників, яких не доведеться перевчати.

Мережа маркетів у Тернополі отримає нового господаря?

На Тернопільщині готуються до масштабної теренової гри