Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як у Тернополі заробляють на сортуванні сміття

У Тернополі вже встановили три сучасних критих комплекси для сортування сміття на вулицях Київській 7, Софії Стадникової 20, та Степана Будного 32а.

Голова громадської спілки «Рада голів ОСББ» Сергій Лупак розповів, що контейнери виготовляє й сам встановлює Тернопільський підприємець, який має базу на вулиці Лозовецькій, у Березовиці.

– Але оплата за сировину може бути різною. Якщо підприємець сам встановлює контейнери і сам забиратиме сировину, то наприклад, папір буде коштувати 1,5 грн. Якщо ж контейнер встановить ОСББ, то вартість сировини буде дорожчою, наприклад 3 грн. А якщо ОСББ і встановлює, і само доставляє йому сировину, то ціна за таку сировину буде ще дорожчою, – каже Сергій Лупак. – Збирають папір, скло, пластик і є навіть контейнери для батарейок.

На разі, встановили лише три критих сортувальних комплекси. Проте після Великодня їх продовжуватимуть розміщувати біля багатоквартирних будинків міста. Власне, головною умовою і є велика кількість під’їздів у будинку, аби можна було зібрати якомога більше сировини, щоби встановлення сортувального комплексу могло окупитися. Один такий критий майданчик для сортування сміття коштує приблизно 20 тисяч гривень.

Аварія на залізниці: вантажний потяг смертельно травмував жителя Тернопільщини

У Тернополі триває збір продуктів для “Великоднього кошика на передову”