Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які рахунки отримали тернополяни за тепло в березні

Після Великодніх свят тернополяни вже отримали платіжні квитанції за теплопостачання. Чи здивували приємно їх рахунки?

У комунальному підприємстві «Тернопільміськтеплокомуненерго» повідомляють, що у порівняні з попереднім місяцем, лютим, тариф за теплопостачання у березні був значно меншим. За лютий – 37,08 грн, тоді як за березень місяць вартість опалювальної площі по місту становить 32,18 грн/кв.м.
Таким чином тернополяни вже відчули потепління не лише надворі, але й у платіжних квитанціях. Оскільки за 1-кімнатну квартиру площею в на 39 кв.м (середня площа 1-кімнатної квартири) за теплопостачання доведеться заплатити 1255,02 грн.; 2-кімнатну (середня площа 2-кімнатної квартири 62 кв.м) – 1995,16 грн.; 3 кімнатну (середня площа 3-кімнатної квартири 82 кв.м) – 2638,76 грн.
Окрім зменшення тарифу на суму також вплинула хоча й короткострокова, але важлива програма від «Нафтогазу», яка пропонувала зменшити температуру у приміщеннях на 1-2 градуси, а промислові підприємства – істотно знизити споживання газу. Тому з 2-го по 6-те березня, також з метою економії, школи та дитячі садки по всій Україні не працювали. Згідно з розрахунками енергетиків ці обмеження допомогли протриматися у протистоянні “Нафтогазу” та “Газпрому”.
А рахунки за квітень, які тернополяни отримають після травневих свят повинні ще більше порадувати жителів міста й області. Адже опалювальний сезон у Тернополі закінчився на самому початку місяця – 4 квітня.
Світлана Дяченко

Житель Тернопільщини загинув у ДТП у сусідній області

Чому тернополянам краще потратити дрібні монети?