Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юні тернополяни розробили роботів для очистки води

Цими днями команда юних тернополян, які відвідують гурток робототехніки гуртку«Robokids»взяли участь у другому Всеукраїнському фестивалі «ROBOfirst – більше  ніж роботи». Молоді українці за допомогою робототехніки вирішували проблеми  води на Землі в рамках глобального міжнародного проекту «Вода і людина». У змаганнях взяли участь понад 1000 конкурсантів з усієї України.

Тернопільську станцію юних техніків на Всеукраїнському фестивалі з робототехніки представляли дві команди: “Waterkids” – Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO LeagueJunior для дітей 6-10 років; “Робознавці” – Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League для дітей 10-16 років.

– Поїздкою задоволені усі, і я, і учасники команд, і батьки, які їздили з нами, аби підтримати дітей, –розповідає тренер команди “Waterkids” Ольга Підлатюк. – Наша команда представила своє дослідження на тему «Вогонь – цар, а водиця – цариця» та Лего-модель «Пожежна станція». Мої маленькі вихованці проявили на фестивалі «Robofirst – більше ніж роботи» не тільки сміливість і кмітливість, а й впевненість, комунікабельність, стійкість у непередбаченій ситуації(були проблеми з програмою, не запускалася модель). Діти впоралися на «відмінно» та були нагородженні у номінації «Ефектне представлення».

Протягом 2-х днів гуртківці активно і працювали, і відпочивали. У цьому і полягає основна ідея цього фестивалю – діти ділитися з іншими командами своїми здобутками в дослідженні і вирішенні глобальних проблем людства, змагалися з іншими командами у виконанні їх LEGO-роботами місій на спеціальному полі, але при цьому дотримувались Шляхетного Професіоналізму й інших Основних Цінностей і обов”язково веселилися, отримували задоволення від Фестивалю, що також входить у вищеназвані Основні Цінності.

– Цього року у ньому взяло участь 57 команд з усіх куточків України, – розповідає тренер тернопільської команди «Робознавці» Андрій Чубатий, – “Робознавці” продемонстрували прогрес у робототехніці – цього року їх LEGO-робот здобув вже 125 балів (проти 90 минулого). Судді Фестивалю високо оцінили інноваційне рішення наших гуртківців щодо повторного використання технічної води у багатоквартирних будинках а також дотримання ними Основних цінностей. З цими завданнями “Робознавці” справилися на всі 100%!  І їх нагородили медалями, грамотами і конструктрами “LEGO”.

Світлана Дяченко

У Тернополі молодь будуть вчити швидко адаптуватися до цифрового світу

Повноцінний мікрорайон, а не хаотична забудова – таким буде тернопільський «БеверліХілз»