Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільській школі мистецтв розмальовують величезні писанки (ФОТО)

Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв ім. Ігоря Ґерети долучилася до передвеликоднього розмальовування писанок.

– Участь у цьому пленері беруть різні установи міста, в їх числі й школи. Ми із задоволенням приєдналися до заходу. Наші вихідні працювали цілі вихідні, долучали діток – учнів школи. Це для нас така позитивна акція, – розповіла директор школи мистецтв Марія Гудима.

Викладач декоративно-прикладного мистецтва Тетяна Ящишин наголошує, що колись писанки писали від Водохреща до Трійці. Але на Великодень припадав час, коли писанки мали найпотужнішу силу. У них вкладалися різноманітні прохання-молитви.

– У нас переважно, основний символ – галицька ружа, яка відноситься до солярного знаку, а також часто зустрічається у вишивках. Ми використовуємо традиційні кольори, які є у писанкарстві, – розповідає Тетяна Ящишин. – Писанка це є свого роду закодоване послання до самих небес. Тому для школи мистецтв – цей пленер є дуже символічним. Бо саме розмальовування це такий клич про допомогу. Не дарма ж кажуть, що поки писатиметься писанка – доти буде мир.

12 великих писанок, висотою 1,5 метра розмістять в центрі Тернополя і вони створюватимуть гарний настрій тернополянам і гостям упродовж всіх великодніх свят.

Тернопіль приєднався до Всеукраїнської благодійної акції «Маленькі серця в твоїх руках».

У Тернопіль приїде найшвидший піаніст світу (ВІДЕО)