Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські університети здали позиції у  рейтингу ВНЗ

Лише один тернопільський вуз потрапив в топ-50  рейтингу українських вищих навчальних закладів міжнародної наукової системи SciVerse Scopus.
Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя зайняв 49 місце у рейтингу, опустившись на десять сходинок у порівнянні з 2017 роком.
Відповідне дослідження провела видавнича служба «УРАН» на замовлення освітнього порталу Освіта.ua.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша — кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань. Цього року у рейтинг системи потрапило 162 вищих навчальних закладів України.

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед університетів України мають Київський національний університет ім. Шевченка — 84 (79 у рейтингу 2017 року), Харківський національний університет ім. Каразіна — 65 (60) та Львівський національний університет ім. Франка — 55 (50), що посунув з третьої сходинки Чернівецький національний університет ім. Федьковича — 54 (51).
Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка  зайняв 54 місце у рейтингу, опустившись на десять сходинок у порівнянні з 2017 роком.
Натомість науковий рейтинг ТНЕУ і ТДМУ зріс. Тернопільський національний економічний  університет імені зайняв 57 місце у рейтингу, піднявшись на три сходинки у порівнянні з 2017 роком.
Тернопільський державний медичний університет імені Івана Горбачевського зайняв 72 місце у рейтингу, піднявшись на шість сходинок у порівнянні з 2017 роком.

На Тернопільщині користується попитом ліве спиртне

Копи затримали рома, через якого тернополянин опинився в комі