Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До уваги тернопільських переселенців: укласти договір з лікарем можна без прописки

У Тернополі триває приписна кампанія «Лікар для кожної сім’ї», під час якої кожен повинен обрати собі лікаря і підписати з ним договір.
Переселенці можуть звертатись до будь-якого терапевта, сімейного лікаря чи педіатра, не зважаючи на прописку. Для отримання допомоги потрібно мати тільки паспорт чи інший документ, що підтверджує особу. Довідка внутрішньо переміщеної особи не потрібна.
Укласти угоду можна буде у будь-який час, хоч через рік. Кожен член родини повинен підписати декларацію з лікарем. Якщо лікар не влаштовує, можете підписати документ з іншим. Діти можуть обслуговуватись разом з батьками у сімейного лікаря або у педіатра. Звернутись можна і до лікаря з приватної клініки, якщо цей заклад підписав договір з Національною службою охорони здоров’я України.
У 2018 році реформа починається з лікарів первинної ланки допомоги: сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. За кожного пацієнта держава буде сплачувати в середньому по 370 грн на рік. У цей бюджет входять оренда кабінету, оплата роботи лікаря, медсестри (фельдшера), прості витратні матеріали та часткове покриття аналізів. З 2020 року безкоштовно потрапити до окуліста, гінеколога, дерматолога чи іншого профільного спеціаліста можна буде тільки за направленням сімейного лікаря чи терапевта. Ви можете самостійно звертатись до таких лікарів, але держава за це платити не буде.
Нагадаємо, Міністерство у справах тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб за 2 роки залучило у проекти з допомоги переселенцям та прифронтовими районами майже 3 млрд грн.
Підготувала Світлана Дяченко

Тернополяни привезли перемогу з Білорусі

Як зростуть ціни на хліб у Тернополі?