Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юні тернополяни привезли відзнаки з Херсону

Тернопільська команда взяла участь у Всеукраїнських відкритих змаганнях учнівської молоді зі спортивної радіопеленгації, які відбулися в Херсоні.

За результатами, найкращими в абсолютному командному заліку кращими стали тернополяни разом із командою з міста Суми.
агалом, участь у заході взяли понад сто юних спортсменів віком від 14 до 18 років із Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Волинської, Вінницької, Кіровоградської, Київської, Донецької, Сумської та Херсонської областей.
Переможців нагородили  відзнаками Українського державного центру позашкільної освіти.
До слова, спортивна радіопеленгація («полювання на лисиць»)  – це багатогранний вид спорту комплексного характеру. Він ставить перед спортсменом низку вимог: загальна і спеціальна витривалість, фізична сила, спритність, а також навички орієнтування й досконале знання топографії. Окрім цього, спортсмен має вміти налаштовувати сигнал радіопередачі, утримувати його оптимальний рівень. Необхідні також ґрунтовні знання законів розповсюдження радіохвиль на різних діапазонах, розвинене стратегічне, тактичне й логічне мислення, гарна пам’ять та увага – зазначають на сайті Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

Де тернополяни можуть вакцинувати домашніх тварин проти сказу безкоштовно?

Платимо гроші іноземцям і не розуміємо навіщо. Ігор Яворський про ситуацію в українському футболі