Учасник популярного телешоу з Тернополя поділився рецептом смачного пляцка

Кажуть, місце жінки на кухні? А от, і ні! Володимир Мелех – учасник кулінарного шоу «Великий пекарський турнір» заперечує – велика кухня – для чоловіків. Його смачнючим пляцкам позаздрить не одна господиня. А великодні паски милують око своїм пишним виглядом. За спеціальністю Володимир – вчитель, а тому навчає готувати й своїх учнів. А нині він поділиться рецептом своєї улюбленої страви з читачами сайту «ГАЛАС» і розкаже, що готував на свята.

– Звідки у вас любов до кулінарії? Пам’ятаєте першу приготовану страву, що це було?

-Швидше хист, ніж любов, хоча завжди готую з любов’ю, особливо для бажаних гостей!. Обставини життя так складалися, що прийшлося практично з підліткового віку самому вчитися готувати, а особливо десерти через любов до солодкого. Перша приготовлена мною страва -це, звісно, смажена картопля і якийсь пляцок, вже й не пам’ятаю який конкретно.

– Чи змінився ваш підхід до приготування після шоу “Великий пекарський турнір”? Які висновки зробили для себе?

– Звісно, що змінився, я поринув у світ високої кухні в сфері випічки і десертів!  Я  перестав пекти торти і тістечка з масляними кремами, лише сметана, вершки чи сир!

– Яка ваша улюблена страва?

– Із перших страв  люблю звісно борщ та юшку з індика з тістом (бульйон з індика з власноруч виготовленим макароном). З других страв – пляцки з підливою з грибів і м’яса (деруни величиною з діаметр сковорідки), і звісно, з десертів – то різноманітні сирники і цвібак (натуральний бісквіт)

Цвібак від Володимира Мелеха
10 яєць дуже свіжих і охолоджених!
Білки відділяємо від жовтків, збиваємо з 10 ложками цукру, щоб при перевертанні миски вверх дном вони трималися, окремо виделкою добре розмішуємо  жовтки і виливаємо до білків, добавляємо 10 ложок муки і ядра з 20 волоських горіхів наперед підсушених і перемелених. Все це акуратно перемішуємо рукою і викладаємо теж рукою у високу форму. Далі саджаємо у духовку розігріту до 200 градусів і печемо до готовності не відкриваючи 20-30 хв дверей! Коли охолоне, то можна залити шоколадом і порізавши на шматки подавати до столу, або можна ще розрізати горизонтально на дві частини і змастити будь-яким улюбленим кремом!

– Коли приходите в ресторан, які страви замовляєте? Віддаєте перевагутрадиційним чи любите пробувати новинки?
– Замовляю щось нове і водночас поживне і малокалорійне! Стараюся вживати здорову їжу, здебільшого без смаженої свинини!
-Оголосіть меню вашого великоднього столу:)))
– Паска власної роботи, копчена полядвичка і сало(бочок), бурячок(хрін) , голубці, канапки, мариновані овочі, узвар, на десерт сирник і цвібак!
– Як ставитеся до вислову “місце жінки на кухні”?
– Місце жінки всюди на рівні з чоловіком, якщо це їй під силу. А кухня, особливо висока, то здебільшого представлена саме чоловіками!
Спілкувалася Наталія Червак

Автор: Halas

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *