Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка, яка вижила у трьох ДТП, стала фітнес-тренером

Олена Галай – це, як то кажуть «Ходяче диво». В дівчини непростий життєвий шлях. Пам’ятаєте історію про жінку, яка випала з маршрутки? А про ту, яку збив молоковоз? Так, це одна й та ж людина! Але доля готувала Олені випробування і втретє. Після страшного ДТП на пішохідному переході її життя трималося на волосині. Сили додавала сім’я і віра. Проте жінка вижила і більше того – на диво лікарям – стала успішним тренером для тернопільських мамусь! Про погані випадки в житті не любить згадувати.


– Скажу одне: я пережила це! Не дуже хочу згадувати все, що тоді було. О от, про відновлення можу говорити безкінечно. Допомагали Віра, Довіра і… Фітнес (сміється – ред.) Віра у завтрашній день, довіритись простору і працювати, працювати! Мені абсолютно нічого не дається легко, до кожного нового навику я йду крізь сумніви, біль, відчай. Але зміст життя саме в тому, щоб не зупинятися, а йти далі.
– Чому вирішили займатися саме фітнесом? Адже після стількох пошкоджень, таке рішення, наче з розділу фантастики…
– Так… пам’ятаю, як після однієї з аварій я не могла читати, дивитись телевізор. Все плило перед очима. Але я наперекір собі вперше спробувала фітнес! Різні танцювальні зв’язочки дуже добре тренували мої когнітивні функції і вже скоро я змогла читати. І в загальному координація стала кращою. Після перших дтп я закохалася у східний танець, а згодом стала танцювальна терапія і вільний танець для мене безкінечним ресурсом. Потім я захопилася фітнесом і його можливостями удосконалити власне тіло. Але справа мого життя прийшла до мене після народження сина. Разом з ним з’явилася програма – тілесно психологічного відновлення “ФітМама”. Саме материнство стало для мене найбільшим стимулом для саморозвитку!

Було дуже важко враховуючи всі обставини. Зазнаюся, що були моменти, коли вже хотіла здатися, але моя вчителька сказала: “У тебе виходить! Не здавайся! ” Тепер ця фраза завжди в моєму серці і я розумію, що все вийде, просто потрібен час, зусилля.
– Чи ставите нові цілі та як правильно планувати, аби не розчаруватися?
– Моя ціль далекоглядна. І за цей час я зрозуміла, що не треба боятись розчарувань. Розчаровуйтесь, падайте, засмучуйтесь, а потім надихайтесь, вставайте, радійте, живіть!!!!
Мене досі розчаровує кожне невдале тренування і я безмежно тішуся кожному успішному і всім успіхам дівчат.
– Як мамусям знаходити час для себе, де черпати мотивацію?
– Варто зауважити, що моя програма створена суто для мамусь! Для мене головне, щоб кожна мамуся отримала індивідуальний підхід: це і вправи, і милі теревені. Коли ви тренуєтесь з малюком ви також його і розвиваєте. Спершу – це соціалізація і легенький масаж, потім приклад і бажання розвиватись, гратись займаючись разом з матусею! Як я люблю казати: «Після занять сіднички стають пружнішими, а сімейні стосунки міцнішими».
Я навчаю своїх дівчат займатись при будь-якій нагоді – готуючи їсти, купаючи малечу, граючись з ними. Надіюсь, дуже скоро в Тернополі з’являться і ФітТатусі . І сімейні тренування будуть звичною справою для тернополян.

– Як особисто вам допомагає знання психології людини у заняттях спортом, у домашніх справах у саморозвитку?
– я психолог-муза. Люблю надихати людей і сама закохана свою професію. Знання дуже допомагають, багато чого пояснюють, сприяють. Але перш за все, моє завдання допомагати людям ставати щасливішими. Це той момент коли диплом відіграє ключову роль, бо без розуміння психології людини тут ніяк!
– Ви як тренер, часто чуєте : “Все більше не можу?” Що робите в такому випадку?
– Коли чую таку фразу, то все жартую. Чому? Бо так виграю додатковий час і швидко аналізую зовнішні показники. Потрібно зрозуміти, чи дійсно більше не може, чи це просто лінь. Інколи запал треба дещо пригальмовувати, якщо це може нашкодити здоров’ю, а інколи просто додати більше мотивації і дівчата будуть в захваті від своїх успіхів. Тобто все індивідуально.
– Якого віку мають бути малюки, щоб приходити з мамами на заняття фітнесом?
– Ми займаємося з малюками від 3 місяців, але на заняття може приходити будь яка дівчина. Наш зал знаходиться у«Фітоняшці» на Бандери 4, Якщо будуть додаткові запитання, щодо занять з дітьми, то з радістю відповім. Мій телефон 0967130968
– Олено, що для вас успіх? Як стати успішним?
– Якщо вимірювати успіх в 0, то я дуже далека від нього. А якщо в досягненнях, тоді так, можна вважати мене успішною жінкою, яка не боїться про себе заявити, яка відкрита новим навикам, яка постійно вчиться, розвивається, яка просто мама дуже гарного синочка. Таки так, – я таки успішна жінка.
– Ваші побажання усім читачам сайту “Галас”.
– Усім читачам бажаю не боятися перешкод, йти до своєї мети і насолоджуватися кожним днем.
Спілкувалася Наталія Червак

Тернопільські податківці попередили селян про те, як декларувати доходи від продажу вирощеної продукції

На Тернопільщині викрили ще одного корупціонера