Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сьогодні відбудеться акція на підтримку дітей-аутистів «Тернопіль у блакитному»

2 квітня весь світ відзначає Міжнародний день інформування про аутизм.

Ці маленькі діти, наче з іншої планети, потрапили на Землю без інструкцій щодо орієнтації в просторі, тому їм так важко зрозуміти цей світ. В Україні немає точних статистичних даних про те, скільки всього людей мають діагноз -аутизм. Лікарі приміром кажуть, що це 1 випадок на 150 осіб. У хлопчиків вчетверо частіше виявляють цю хворобу, ніж у дівчаток. Батьки помічають ознаки аутизму в перші два роки життя дитини.
У Тернополі батьки об’єдналися й створили центр допомоги таким дітям під назвою «Золотий ключик». Тут щодня проводять індивідуальні заняття, а також спілкуються в групах у церкві св. Йосафата.
Тут розповідають, підхід до кожного особливий, адже всі діти-аутисти різні. В інтелектуальному розвитку вони можуть не відставати, а то й випереджати своїх однолітків. Наприклад, дитина може швидше за ровесників навчитися читати й писати. Є хлопчики та дівчатка, які мають особливі здібності: хтось у музиці, хтось у малюванні, хтось має нахил і до комп’ютерних технологій. Але маленькі генії замкнуті у своєму світі. Їх потрібно вчити елементарних речей. Від найпростішого – показати пальцем на річ, яку дитина хоче, спілкуватися за допомогою карточок.
– Сьогодні о 16.00, в холі ТРЦ «Подоляни» до дня розповсюдження інформації про аутизм відбудеться щорічна соціальна акція «Тернопіль у блакитному». Буде представлено фотопроект і творчі роботи дітей з аутизмом та флешмоб. Запрошуємо, та в знак підтримки пропонуємо одягнути одяг чи аксесуар блакитного кольору, – розповіла керівник центру реабілітації та соціалізації «Золотий ключик» Світлана Гуцуляк.

Тернопіль – перше місто України, яке у 2018 році перейде на великі автобуси

Масштабна аварія у Тернополі: на об’їзній зіткнулися 6 автомобілів (ФОТО)