Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Помісна православна церква – внутрішня справа православних церков. В УГКЦ пояснили свою позицію

Під час зустрічі Блаженнішого Святослава з Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Марі Йовановіч йшла мова про місце УГКЦ в процесі творення Української Помісної Церкви.

Блаженніший Святослав представив головні елементи Екуменічної концепції УГКЦ, розповів про бачення УГКЦ шляхів єднання Церков Володимирового Хрещення. «Сьогодні на державному і політичному рівні багато говорять про єдину помісну Церкву в Україні. При цьому потрібно мати на увазі, що насправді йдеться лише про єдину Православну Церкву України. УГКЦ не бере участі в цьому процесі, бо вважає це внутрішньою справою Православних Церков», — пояснив Предстоятель УГКЦ.
При цьому він наголосив, що цей процес є важливим кроком для подолання розколу в українському православ’ї. «Важливим цей процес є також для подолання церковної ізоляції Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Автокефальної Православної Церкви в середовищі світового православ’я. Сподіваємося, що таким чином можна буде залікувати рани поділу в українському православ’ї. У зв’язку з цим ми позитивно оцінюємо всі зусилля задля можливого визнання єдиної Православної Церкви України з боку Константинопольського патріархату», — розповів Блаженніший Святослав.
Глава УГКЦ зазначив, що створення єдиної Православної Церкви є, однак, тільки першим кроком задля досягнення єдності Церков Володимирового Хрещення в єдиній помісній Київській Церкві. «Наступним кроком є екуменічний діалог між УГКЦ і об’єднаним українським православ’ям у напрямку відновлення первісної єдності цієї Церкви», — сказав Предстоятель Церкви.

Шокуючий  випадок на Тернопільщині: вчинено насилля стосовно 8-річного хлопчика

В Тернопільській університетській лікарні помер учасник АТО