Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині школярі розвісили в лісі 70 шпаківень

Девятикласники Язловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. разом із працівниками лісової охорони Язловецького лісництва державного підприємства “Бучацьке лісове господарство” розвісили 70 шпаківень.
Майстер лісу Михайло Горнов також провів школярам екскурсію та розповів про поведінку птахів в лісі. Під час прогулянки дітям акцентували увагу на зберженні природи й бережному ставленні до зелених насаджень, а також чому потрібно розміщувати шпаківні та годівниці для пташок та зберігати тишу в період гніздування.
– Ці домівки для птахів – своєрідний експеримент. Запозичивши досвід у польських колег, кілька десятків із них ми виготовили за їхнім зразком. Новий підхід до справи полягає у тому, що передню стінку шпаківні не прибивають, а закріплюють, – розповів лісничий Язловецького лісництва Іван Дутчак.
Коли птахи відлітають, таку маленьку домівку можна відкрити, перевірити, чи була вона заселена, яка пташка там жила, чи були пташенята. Крім того, шпаківню можна почистити, аби в наступному році її знову облюбували пернаті. Також ця конструкція дозволяє моніторити заселення птахів і вивчити, за яким принципом та чи інша пташка вибирає собі майбутнє житло.
Таким чином, окрім виконаного практичного завдання, юні лісівники отримали масу цікавої й корисної інформації, повідомили в прес-службі ДП «Бучацький лісгосп».
Світлана Дяченко

У Тернополі пройшло традиційне світле «Свято сім`ї в очікуванні дитини»

Церква і комунальники просять не нести на кладовища штучні квіти