Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Завтра у Тернополі відновлять вуличні співи

Послухати і заспівати патріотичних українських пісень запрошують учасники міського об’єднання «Молода просвіта».

Перший збір відбудеться 14 квітня о 19:00, біля пам’ятника Іванові Франку. Хлопці й дівчата під гітару співатимуть пісні, які підіймають бойовий дух, формують національну свідомість. Таку традицію уже давно підтримують жителі Львова, Івано – Франківська, Чернівців. У Тернополі вуличні співи започаткували 5 років тому на День Конституції і Молоді. Відтоді співати української пісні приходить все більше хлопців і дівчат.
– Приємно дивитися, коли маленькі діти танцюють, а бабусі підспівують разом з нами, адже це пісні, які вони співали в молодості», – розповідає ініціатор вуличних співів Михайло Моргун. – Ми вирішили, що треба робити щось, що в Україні, чи зокрема в Тернополі не так популярне, але це наші традиції, наша пісня, наша мова. Вирішили започаткувати такі вуличні співи. А цієї суботи думаємо почати збиратися знову на 19 годину біля пам’ятника Івану Франку. Багато хто може сказати, що зараз війні і не до співів. Але пригадайте, як з давніх-давен, коли солдати йшли в бій, то їх завжди підтримували піснею. Але торік під час співів ми збирали кошти для солдатів, які зараз воюють на території АТО. Треба підіймати свій бойовий дух і не доводити себе до упадку.
Організатори надіються, що скоро всі жителі міста збиратимуться, щоб відродити і зміцнити українську пісню.
Ще колись Тарас Шевченко писав: «Наша дума, наша пісня Не вмре, не загине.» Ці слова тернопільська молодь взяла як заклик до дії.
Світлана Дяченко

Як Україні зупинити трудову міграцію

На Тернопільщині призначили відповідального за інвестиції