Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині заклали горіхові та дубові ліси

В області стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках», завдання якої посадити якомога більше молодих дерев, відновити ліси.

12 квітня висадили 2,5 тисячі саджанців горіха чорного у лісах Микулинецького лісництва. А 13 квітня – 7 тисяч сіянців дуба на Борщівщині. У Підлісецькому лісництві державного підприємства «Кременецьке лісове господарство» переважає соснове господарство, відтак щороку тут найбільше створюють лісокультур сосни звичайної. 16 квітня, в рамках акції Держлісагентства України “Майбутнє лісу у твоїх руках”, за допомогою учнів Колодненської та Зарудянської загальноосвітніх шкіл, в урочищі “Колодно” Вишнівецького лісництва державного підприємства “Кременецький лісгосп” заліснено ділянку площею 2,5 га. А це майже 6000 саджанців дуба звичайного!
В цілому в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» бере участь як студентська, так і учнівська молодь. Зрештою, спочатку акція була більше цілеспрямована на цю вікову категорію. Та як уже давно постає питання введення уроків екологічного виховання в шкільну програму. Навчати любити природу потрібно змалечку. Лісівники проводять навчання методом позакласного шкільного виховання – у шкільних лісництвах. Тут діти черпають причини того чи іншого природного явища, розуміючи, чому в лісах здійснюються ті чи інші заходи і пояснюють це своїм батькам. Таким чином, пересічному громадянину можна пояснити, що не всі рубки це лихо, що всі ділянки заліснюються, ба, лісівники прагнуть до того, аби лісів ставало більше. На жаль, працівники лісового господарства не можуть фізично охопити всіх учнів, тому й виникла колись розумна думка проводити акцію, залучаючи до неї всіх бажаючих, – повідомляють у прес-службі Тернопільського ОУЛМГ.

У Тернополі  з’явився новий супермаркет

Триває відновлення автошляхів Тернопільщини