Квашена капуста з грибами, картопля, каші, бобові, риба – ось невеликий перелік страв, які можна їсти в час великого посту.
Для тих, у кого немає дачі чи родичів в селі постити правильно коштує майже так само, як і харчуватися в інші дні.
У сім’ї священнослужителя Івана Заяця усі притримуються пості. Суворіше в п’ятницю та середу, в інші дні тижня в раціон додають пісні сорти риби.
– В тиждень на продукти ми витрачаємо приблизно 1 тисячу гривень, – розповідає Іван Заяць. – Не можу сказати, що дуже виручає село, бо там тепер окрім курей ніхто нічого не тримає.
Тернополянин каже, що в перед тиждень Воскресіння Христового батьки взагалі нічого не їдять, лише п’ють воду. Це важко, але допомагає очистися і зміцніти духовно. Щодо дітей, то їм готують звичайні страви, оскільки підсадити на все пісне поки що важко.
– Це має бути свідомий вибір кожної людини. Інакше ніякої користі від посту не буде, – підсумував Іван Заяць.
Світлана Дяченко
This website uses cookies.