Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хотіли показати «працююче підприємство», а порушили чуже право власності?

Славнозвісна компанія «Глобал Фід», директором якої є колишній менеджер Гут – Тарас Дідик, опинилася в центрі чергового скандалу. Ще влітку 2016 року  особи спортивної зовнішності в її інтересах “захопили” автотранспортне підприємство у Хоросткові. За цей час власнику приміщення – Агрохолдингу «Мрія» – вдалося довести свою правоту в судах.

Сумнівне право власності «Глобал Фід» на нерухоме майно, тобто приміщення АТП, було скасоване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Але “гуру” схем пішли на новий крок – землю, на якій стоїть будівля, взяли в оренду, не думаючи про законодавчі норми. Зокрема, згідно статті 120 Земельного кодексу України, якщо будівля або споруда розміщені на земельній ділянці, що перебуває у користуванні, то в разі набуття права власності на ці об’єкти до набувача переходить право користування земельною ділянкою, на якій вони розміщені. Це нормальна практика, яка зазвичай вирішується швидко та автоматично. Тільки не у тернопільському Хоросткові, де міська рада, якій належить ця ділянка, вже чотири рази ніяк не може проголосувати відповідне питання.

Представник «Глобал Фід» Тарас Дідик намагається переконати депутатів у тому, що місцеві обранці хочуть закрити діюче транспортно-ремонтне підприємство, на якому буцімто працюють 20 місцевих жителів, а ще 20 з’являться навесні, коли почнеться посівна. Ресурс «Народна правда» піднімає ставки – працює 30 і працюватиме ще 30.

І навіть демонструє відео з офіційним коментарем працівника фірми, де дійсно демонструється ремонт техніки не тільки на території, яка за діючим договором оренди належить «Глобал Фід», але й у приміщенні. І тут постає питання – як поважне підприємство може працювати у приміщенні, яке йому не належить?

Звісно, може, для картинки горе-бізнесмени взяли в оренду, окрім техніки та найманих акторів, ще й знімальний павільйон, але проникнення у чужу будівлю все ж таки має бути перевірено правоохоронцями.
Джерело: Новини Тернопільщини

Чому розумні люди не завжди щасливі?

У Києві місцеві жителі “наїхали” на тернопільського шоумена