Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Кременці стічні води зливають в річку Іква

У Кременці назріла гостра проблема стічних вод, які масово зливають в річку Іква.

За зверненням Дубенської районної державної адміністрації щодо забруднення річки Іква Державною екологічною інспекцією в Тернопільській області перевірено вказані факти і встановлено наступне, пише Реально.

За результатами перевірок за останні три роки (остання перевірка проведена Інспекцією 14-15.02.2018 р.) КП Кременецької міської ради «Міськводгосп» встановлено, що ним здійснюються скиди стічних вод у р. Іква з перевищенням нормативів гранично допустимих скидів. А причиною тому є приймання стоків від ТОВ «Кременецьке молоко», яке здійснює переробку молока і утворює агресивні стоки. Очисні споруди КП «Міськводгосп» не спроможні і не налаштовані на очистку агресивних стоків від ТОВ “Кременецьке молоко”. Попередні домовленості про влаштування власних очисних споруд ТОВ «Кременецьке молоко» не виконані. За наднормативні скиди КП «Міськводгосп» щороку сплачує штрафи та збитки.

Із врахуванням наведеного Кременецькому міському голові 03.03.2018 р. направлено пропозицію зобов’язати комунальне підприємство Кременецької міської ради «Міськводгосп» розірвати договір про надання послуг з водовідведення із ТОВ «Кременецьке молоко». Останнього зобов’язано влаштувати власні очисні споруди, а до моменту їх влаштування вирішити питання з вивезення власних зворотних вод.

Кременецьку районну державну адміністрацію 03.03.2018 р. зобов’язано вжити передбачені законодавством заходи щодо недопущення потрапляння неочищених стічних вод з території м. Кременець у р. Іква.

Кременецьку районну раду листом від 03.03.2018 р. зобов’язано організувати роботи, пов’язані з ліквідацією шкідливої дії забруднених стічних вод у м. Кременець від комунального підприємства Кременецької міської ради «Міськводгосп», організувати інформування населення про стан р. Іква та про заходи, що вживаються для поліпшення стану вод.

В місячний термін чекаємо реальних зрушень в даному напрямку.

Тернополянка розповіла про особливості навчання та проживання за кордоном (фото)

Тернополянин обкрадав рідних батьків