Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин розповів про мафію у Тернополі

Саме цього місяця Клубу гри у Мафію “Елеймс” виповнюється 7 років від заснування. За цей час у ньому грали понад тисячу учасників. Нині гра в «Мафію» виходить на новий професіональний рівень. Команди з усього світу змагаються між собою, а призовий фонд становить по кілька сотень тисяч доларів. У Тернополі, звичайно, все простіше. І збираються тут хлопці й дівчата для того, щоб гарно провести вечір за інтелектуальною грою.
Спілкуюся із співзасновником Клубу гри в мафію «Елеймс» Тарасом Миколайовичем.
– Тарасе, як у вас виникла ідея створити клуб?
– 7 років тому, 2011 року, саме як зараз в березні, разом із студентом медуніверситету, Дмитром Андрощуком з Рівного,ми вирішили пограти у мафію в їдальні гуртожитку. Він цю ідею підкинув, ми зібрали однодумців і провели цікавий вечір гри в «Мафію». Усім сподобалося і гра стала постійною.
Через деякий час до нас почали приєднуватися студенти з інших університетів, коледжів і нам ставало вже затісно, бо ігровий вечір складався з понад 20 осіб. Тому ми почали шукати офіси, приміщення громадських організацій. І навіть не очікували, що буде стільки охочих пограти в мафію, а їх було вже до 100 осіб! Тому треба було щось робити. І так ми вирішили створити професійний Клуб гри у Мафію “Елеймс”. Потім зконтрактували з представниками інших клубів Тернополя, щоб можна було організувати змагання.
– Скільки нині є учасників?
– За цих 7 років у Клубі було понад 1000 гравців. А постійними є 30-40 учасників, які щотижня збираються на ігровий вечір у Мафію.
– Ви розповідали про змагання між університетами, іншими клубами. Знаю, що ви виходили й за межі рідного міста й поверталися з нагородами.
– Змагання бувають дуже різноманітними. Їх більше, ніж півсотні. Призи бувають також різними – від грамот, кубків, медалей до айфонів, ноутбуків. От наприклад, в Лас-Вегасі відбувається Чемпіонат і переможці отримують таки суттєву грошову винагороду. Є призовий фонд і він ділиться на команду, яка перемагає. Тобто змагання бувають командними або індивідуальними. Команда складається від 2 до 5 гравців. Гравець приносить певні бали у скарбничку своєї команди. Приємно, що нам вдавалося привозити перемоги з різних куточків України.
– Які навики потрібні для цієї гри? І що сама гра дає гравцям?
– Для гри в мафію особливих якихось навичок не треба. Головне – бажання. Ви приходите до нас і я запевняю, вам обов’язково сподобається. А сама гра допоможе розвинути ораторське мистецтво, стриманість, або навпаки вміння бути лідером – вміти переконувати людей йти правильною дорогою, інколи маніпулювати. Також гра вчить за хвилину збирати максимум інформації, сортувати її і вибирати те, що потрібно.
Якщо підсумувати, то ця гра допомагає в житті краще орієнтуватися в різних екстремальних ситуаціях, краще оперувати своїм словниковим запасом, бути переможцем в різних дискусіях; допомагає бути більш відкритим до суспільства, вміти пояснювати, що тобі потрібно й підбирати ключик до кожної людини, завдяки правильним словам та емоціям.
Спілкувалася Наталія Червак

У травні тернополян очікує фестивальна несподіванка

У понеділок батьки самі вирішуватимуть, йти дітям до школи, чи ні