Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині планують провести незвичний експеримент зі школярами

Waste Bins Waste Waste Container Garbage

Комплект контейнерів для збору пластику й поліетилену розмістять на територіях кількох шкіл у Скала-Подільській об’єднаній територіальній громаді.

Школярі сортуватимуть сміття не просто так, а матимуть невелике заохочення. Кошти, які вдасться зібрати за утилізацію цих відходів, навчальні заклади зможуть використати для своїх потреб.
-Звісно, це невеликі суми, але головне сам процес. Таким чином ми привчатимемо молоде покоління до роздільного збору сміття, яке давно практикують за кордоном,- розповів керівник Скала-Подільського ККП В’ячеслав Міщенко.
За його словами, роздільний збір сміття – необхідний крок для жителів селища. Тому громада придбала за кошти місцевого бюджету 10 металевих контейнерів синього кольору, у які збиратимуть скло, 10 жовтих сітчастих для пластика і поліетилену. У 30 сірих баків скидатимуть решту сміття.
-Перший крок у цій справі дався нелегко. Але завдяки скоординованим діям комунальників та місцевої влади, з часом можна сподіватися на позитивний результат, – каже В’ячеслав Міщенко.
Світлана Дяченко

 

Де у Тернополі проводитимуть капремонт доріг? (список)

Четверо тернополянок отримали державні нагороди на 8 Березня