Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Міністр запропонував закрити школи і дитсадки до завершення морозів

До закінчення морозів в Україні запропонували закрити усі школи та дитсадки.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик повідомив, що дитячим садкам, школам і вищим навчальним закладам рекомендовано призупинити роботу до 6 березня включно з метою економії споживання газу.

«Відповідно до наказу, починаючи з сьогоднішнього дня рекомендувати… Зупинити роботу дошкільних навчальних закладів, в школах і вищих навчальних закладів терміном до 6 березня включно», – сказав Насалик з трибуни парламенту під час години запитань до уряду в п’ятницю, 2 березня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

У той же час, за словами міністра, навчальним закладам рекомендували переглянути температурний режим, щоб він був в мінімально допустимих нормах. Крім того, міністр також закликав підприємства переглянути план роботи виробництва з метою економії газових ресурсів.

Окремо міністр енергетики повідомив, що енергогенерувальні компанії перевели з газу на мазут, що, з його слів, дозволить заощадити Україні від 15 до 20 млн кубометрів газу на добу.

Насалик зазначив, що проблема дисбалансу газу буде актуальна до 5-6 березня.

Нагадаємо, Росія припинила поставки газу до України з 1 березня та знизила тиск в своїх газопроводах на 20%, обмеживши продаж газу іншим клієнтам. Відтак «Нафтогаз України» закликав українців знизити температуру у своїх домівках на 1-2°C та повідомив, що температуру також знизять і в будинках з центральним опаленням.

У Тернополі збирають кошти на лікування маленької дівчинки (фото)

Біля Тернополя підстрелили чоловіка