Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За продаж підсніжників оштрафували тернополянку

Жительку Тернопільської області оштрафували на 26000 гривень через те, що вона продавала підсніжники.

З настанням потепління в природі пробуджуються від зимового сну рослини первоцвіти, які першими милують наше око у зимовому лісі, це в першу чергу підсніжники, шафрани, цикламени та інші види рослин, що зростають на території природно-заповідного фонду області та занесені до Червоної книги України.

Працівники Держекоінспекції з метою збереження цих ранньоквітучих об’єктів рослинного світу продовжують здійснювати посилений контроль за їх охороною та недопущенням незаконної торгівлі. Про це повідомляє прес-служба ДЕІ.

Так, напередодні 8 березня, в рамках операції «Первоцвіт-2018», було обстежено місця масового зростання Червонокнижних рослин на території природно-заповідного об’єкту загальнодержавного значення – ботанічного заказника «Яблунівський», що розташований у Гусятинському районі поблизу міста Копичинці. У попередні роки працівниками Держекоінспекції саме у цьому заказнику виявлялися численні випадки незаконного збору підсніжника білосніжного, для чого місцевим населенням напередодні весняних свят звільняються від снігу лісові ділянки та накривають їх поліетиленовими плівками для створення парникового ефекту, що прискорює проростання рослин. Проте цього року, у зв’язку із значним сніговим покривом та морозами, природа захистила цих тендітних рослин від варварського знищення.

Під час проведення обстеження на автомобільній дорозі Тернопіль – Чортків, яка проходить через ботанічний заказник, було виявлено порушницю природоохоронного законодавства, яка здійснювала незаконний продаж підсніжників. Першоцвіти, загальною кількістю 420 рослин, були вилучені у порушниці, обрахований розмір компенсації за добування рослин занесеними до Червоної книги України становить 26040 грн. Матеріали справи направлені до Гусятинського відділення поліції.

Спільно з працівниками патрульної поліції у місті Тернополі, на зупинці громадського транспорту по вулиці Київській, виявлено факт продажу підсніжника білосніжного громадянкою з Гусятинського району, відносно якої був складений протокол за ч. 2 ст. 88-1 КУпАП, який направлено до суду для притягнення винної особи до адміністративної відповідальності.

Закликаємо громадськість проявити екологічну свідомість – не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів!

Приєднуйтеся до операції “Первоцвіт” заради збереження унікальної української природи та, зокрема, мальовничої Тернопільщини.

У Тернополі добрі можливості для розвитку і якісне обслуговування населення

Випускники ТНЕУ запевняють, що їхній заклад вищої освіти – найкращий! (фото)