Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На ставі у Тернополі не можуть врятувати лебедя (фото)

У Тернополі рятувальники не можуть допомогти лебедю, який замерзає на ставі.

У соцмережах українці б’ють на сполох – сотні птахів прилетіли надто рано і зараз просто замерзають. Тернопіль не став винятком. Небайдужі люди помітили на ставі знесиленого лебедя.

– На ставі, десь навпроти середини дамби, метрів 50 від берега, мерзне бідака-лебідь, зарано прилетів, як і решта. Я не орнітолог опше ні разу, але напевно йому там не кльово – вітер, мете сніг, зимно. Скоріш за все він вибився з сил і не долетів навіть до води – сів на лід в снігу. Їжі йому дати нема як – з берега не докинути, а лід вже тонкий, щоб підійти. Певно, якщо так посидить ще день-два, то буде по лебедю, – написала вчора у спільноті “Тернопільські плітки” Дарця Веретюк.

Дівчина звернулася в службу надзвичайних ситуацій за допомогою. Ось що їй відповіли:

– Ви не перша хто сьогодні звертається по цьому питанню. Нам поступало сьогодні повідомлення про цього птаха і для того, щоб йому допомогти, виїжджав рятувальний підрозділ. Рятувальники намагались підібратися до птаха, але він побачивши це перелетів в інший кінець ставу. Вивчивши питання ми з’ясували, що у птахів температура тіла – вище 40 градусів, тобто вони відчувають холод зовсім інакше, ніж ми. Фактично їм зовсім не холодно навіть при мінусовій температурі. Варто також надати про момент специфічного кровообігу у птахів, який є відмінним від нашого. Це дає змогу зовсім не мерзнути в ноги навіть за сильного морозу, та дозволяє покійно сидіти на кризі, не відчуваючи дискомфорту.”, – йдеться у відповіді.

Рятувальники обіцяють слідкувати за тим, щоб плах не примерз до криги. Яка доля лебедя та чи допомогли йому вибратися з снігової пастки наразі невідомо.

– Будемо слідкувати за ним. Бувають випадки, що птахи примерзають до криги, тоді їм необхідно допомогти, щоб не померли з голоду. Але будь які рятувальні дії на кризі ми зможемо проводити лише в світлу пору доби, аби не наражати на ризик рятувальників, керівними документами це суворо заборонено!”, – йдеться в останньому повідомленні рятувальників.

Тернополянка розповіла, чому 21 березня одягають різнокольорові шкарпетки

На Тернопільщині вже є проблеми з похованням померлих