Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Олімпійський чемпіон  отримає у Тернополі квартиру

Тарас Радь з мамою

Наймолодшому спортсмену збірної України на Паралімпіаді-2018 Тарасові Радю, який здобув золоту медаль, подарують квартиру в Тернополі

Тарас Радь з мамою

Про це повідомив під час зустрічі зі спортсменом міський голова Сергій Надал, -інформує власкор IA ZIK.
«Дякую, що представляєш наше місто. Дякую батькам за підтримку. Мені приємно, що Тарас є одним із тих двадцяти тернопільських спортсменів, які отримують стипендію міської ради. Це ознака того, що ми на правильному шляху, це добрий стимул. Після такої перемоги варто говорити про більш значну нагороду. Квартира буде заслуженою нагородою для Тараса», – сказав Надал.
Тарас прийшов з тренером та зі своїми батьками. Для них такий подарунок виявився приємною несподіванкою.
«Не знаю, що розповідати. Запитуйте щось. Хотілося, звісно, взяти медаль, і не одну. Я дуже радий, що здобув золото. Це дуже приємно, якщо чесно. Перемогу присвятив усіхм, хто підтримував мене і вболівав», – розповів паралімпієць.
Тарас Радь – вихованець тернопільського «Інваспорту», майстер спорту України з біатлону міжнародного класу. Зараз навчається на факультеті фізичного виховання в університеті Тернополя.
Тарасу – 18 років, п’ять років тому він втратив ногу. Однак, після травми почав активно займатися спортом і навіть протез не завадив йому здобути високу нагороду.
«Участь у параолімпійській збірній за три роки тренувань – це для нас щось неймовірне, що після травми він так стрімко дійшов до цього. Пригадую ті перші рази, коли ставав на милиці після операції й казав: «Я не зможу». Ми з чоловіком завжди казали – ти сильний, ти зможеш. Поставив собі ціль – і так і йде», – розповіла мама спортсмена Наталія.

Додамо, що Міністерство молоді та спорту оперативно виплатило чемпіонам і призерам зимових Паралімпійських ігор-2018 державні винагороди в таких розмірах (у гривнях за курсом НБУ): за І місце – 125 тис. дол. США, які отримав і Тарас Радь, за ІІ місце – 80 тис. дол. США, за ІІІ місце – 55 тис. дол. США.

Бабуся з Тернопільщини стала героїнею сюжету 1+1 (фото, відео)

У міській владі нове кадрове призначення