Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Новій дорозі на “Північному” мікрорайоні в Тернополі – бути

Понад 10 років головна дорога мікрорайону “Північний” у Тернополі перебуває в жахливому стані: глибокі вибоїни, калюжі та багнюка – з цим постійно стикаються місцеві мешканці. Однак, невдовзі це місце стане чи не найсучаснішим районом міста – там буде розвинена соціальна сфера, спортивні установи, пішохідний бульвар та нові вулиці. Відтак, там є велика потреба у новій якісній дорозі. 

Нещодавно жителі району отримали радісну звістку –  нову дорогу там таки збудують, адже до співфінансування робіт долучаються забудовники Тернополя.

Днями у міській раді відбулося засідання спеціалістів різних структурних підрозділів, на якій вирішили збудувати дорогу на 2 смуги.

—  Ширина дороги вийде приблизно 9-10 метрів. Вона буде аналогічна вулиці Тарнавського чи Київській. Ми спілкувалися з міською владою про участь у цьому проекті і досягнули розуміння. Зараз будуть проводити коригування проектної документації і думаю, що цього року проект буде запущений в роботу та реалізований,  — розповідає директор будівельної компанії “Матла” Андрій Матла.

За його словами, в процесі розвитку мікрорайону згодом дорогу можна буде розширити. Після завершення робіт там курсуватиме громадський транспорт.

Зазначимо, що збудувати дорогу планують від вулиці Тарнавського до перехрестя вулиці Смакули.

Нагадаємо, що у Тернополі розпочалося будівництво нового та сучасного мікрорайону під назвою “Північний”.

—  Ми розуміємо, що місто повинне розвиватися, мають будуватися не лише нові будинки, але й нові райони. Важливо, щоб для людей все було доступно та зручно. Наша будівельна компанія вже завершує там будівництво одного проекту та розпочала роботу над другим, — каже Андрій Матла.

На мікрорайоні “Північний” передбачається будівництво житлових багатоповерхових будинків з повним комплексом установ і підприємств обслуговування.

Окрім того, запроектовані школа з басейном і спортивним комплексом, дитячий садок на 210 місць, церкви, торгово-побутовий комплекс, торгово-офісний комплекс, торгово-розважальний комплекс, побутовий комбінат та спортивні майданчики.

На Тернопільщині чоловік вчинив самогубство

Затримали тернополянина, який викрадав номерні знаки закордонних автомобілів