Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині комунальні відходи зливають у Дністер?

В Тернопільській області Заліщицькі комунальні підприємства підозрюють у забрудненні річки Дністер.

За інформацією відомства, вдруге в кінці лютого 2018 року Державною екологічною інспекцією проведено перевірку комунального підприємства Заліщицької міської ради «Заліщицький водоканал» (попередня перевірка проведена у квітні 2017 року).

На вказане підприємство покладені обов’язки здійснювати водопостачання та водовідведення м. Заліщики. Проте із водовідведенням не все гаразд. Очисні споруди морально і фізично застарілі. Їх вмикають лише для перевіряючих. Але в такому режимі неможливо утримувати мікроорганізми, які очищують воду.

Інспекцією зроблено висновок, що очисні споруди неефективні і не забезпечують очистку, а з боку Заліщицької міської ради не вживаються заходи щодо недопущення потрапляння неочищених зворотних вод від КП «Заліщицький водоканал» у Дністер.

За вказані порушення до адміністративної відповідальності двічі притягнуто керівника комунального підприємства, нараховано збитки на суму 10 тис. грн за забруднення поверхневих вод. Міському голові Заліщик надіслано пропозицію вжити невідкладні заходи щодо недопущення скидання неочищених зворотних вод у Дністер.

На Борщівщині в лікарні обікрали пацієнтку

Нападник на екс-депутата в Тернополі визнав свою вину