Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині знову відтворять бій УПА проти загонів НКВС

Розпочалася реєстрація на найбільшу теренову гру «Гурби –Антонівці 2018». Легендарний спортивно-патріотичний змаг започаткували у 2003 році і тепер він щорічно проходить неподалік села Антонівці та урочища Гурби Шумського району.

Щороку в квітні-травні, патріотичний український дух збирає понад чотири сотні молодих людей з усіх куточків України. Зокрема, з Харкова, Сум, Полтави, Києва та інших областей.
– Гра відбувається у лісі площею 20 км² та триває 3 доби без перерви, часто найцікавіші події розгортаються саме вночі. За перемогу змагаються 2 курені – “Вовки” та “Леви”. А “життя” учасника – це нарукавна пов’язка. Перемогти – означає здобути найбільшу кількість балів: “вбити” якомога більше суперників, знайти ворожий штаб з прапором та втримати свій.“Вбити” – означає зірвати нарукавну пов’язку гравця у бої, застосовуючи лише прийоми боротьби, без прямих ударів, – розповів голова Секретаріату Молодіжного Націоналістичного Конгресу Василь Дубовий.
Триденна гра не припиняється ні вдень, ні вночі. Попри безкомпромісний характер боротьби, вояки залишаються суперниками лише на полі бою, а опісля братаються і дякують один одному за гру.
Стати учасником можуть хлопці й дівчата, віком 18-29 років з усієї України, які готові прожити 60 годин у лісі. Учасники ночують без наметів, організованого харчування немає. Участь у грі безкоштовна.
Реєструйся: http://gurby.org.ua/
Сторінка FB: https://www.facebook.com/gurby.org.ua/

На Борщівщині невідомі кинули в житловий будинок вибухівку

У Тернополі помер ветеран АТО