Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ще одна довірлива тернополянка стала жертвою афериста

Шахрай використав  материнські інстинкти жінки похилого віку, розігравши історію «ваш син у поліції».
Подробиці розповідає Досьє 102.

Дзвінок пролунав у квартирі пенсіонерки близько 17 години години 7 лютого. Мати повірила у слова псевдополіцейського, який розповів про кримінальний проступок її сина. Абонент зазначив, що проблеми з поліцією можна вирішити за певну суму коштів.
Вдома у жінки зберігалося лише 1000 гривень і 400 доларів. Шахрай погодився на цю суму. Через деякий час до помешкання тернополянки навідався невідомий. Йому жертва і віддала всі гроші.
Старенька таки розповіла про свою біду сусідці, яка чула про подібні афери і порадила потерпілій зателефонувати в поліцію. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження.
Незважаючи на те, що свідомих громадян, які не перерахували кошти, а одразу телефонують поліцейським все більшає, аферисти все ж знаходять довірливих жертв.
Правоохоронці вкотре наголошують не довіряти невідомим і перевіряти почуту по телефону інформацію. Не поспішайте платити за порятунок родича. Шахраї розраховують на вашу паніку і розгубленість, тож будьте розсудливими! Навіть просте запитання,як звати родича, що потрапив у біду, може врятувати вас від втрати чималих коштів!

Для карти тернополянина запровадили інтерактивний зв’язок?

З 17 години у Тернополі оголошено зелений рівень оповіщення